Volda kommune kjøper opp Globalskolen
Volda kommune kjøper opp Globalskolen

Volda kommune kjøper opp Globalskolen

Volda kommune har kjøpt AV-senteret AS sin aksjepost i Globalskolen AS for 100.000 kroner.

Publisert Sist oppdatert

Det sier daglig leder Sverre Leivdal i Globalskolen. Årsaken til salget er at de tidligere eierne har besluttet å legge ned moderselskapet til Globalskolen, AV-senteret AS.

Globalskolen er et nettbasert undervisningstilbud som er skreddersydd for familier som er bosatt i utlandet. Elevene ved skolen er barn som er bosatt i utlandet, som vil lære seg å beherske og utvikle norskkunnskapene sine, både skriftlig og muntlig

Avtale i boks

De tidligere aksjeeierne i AV-senteret er Volda, Sande, Vanylven og Sykkylven kommune. Globalskolen AS er fra 1. oktober direkte eid 100 prosent av Volda kommune.

– Prosessen har tatt litt tid, men med torsdagens vedtak var alle AV-senteret AS sine forpliktelser gjort opp, og selskapet kan nå formelt avvikles. Overskuddskapitalen i AV-senteret AS, skal nå betales tilbake til aksjeeierne, forteller Leivdal.

Fredag morgen signerte ordfører Sølvi Dimmen, styreleder Olav Trandal og daglig leder Sverre Leivdal kontrakten om salget og overføring av hele Globalskolen til Volda kommune. Styret i Globalskolen AS godkjente Volda kommune som ny eier av skolen i et påfølgende styremøte fredag ettermiddag.

Fra venstre: Daglig leder Sverre Leivdal, Ordfører Sølvi Dimmen og styreleder Olav Trandal.
Fra venstre: Daglig leder Sverre Leivdal, Ordfører Sølvi Dimmen og styreleder Olav Trandal.

Leivdal skriver i pressemeldingen at endringen i eierskapet ikke får konsekvenser for de ansatte, og Volda kommune tar heller ikke på seg ansvar utover selve eierskapet. Globalskolen skal fremdeles bestå som selvstendig aksjeselskap, og drive etter selskapet sine gjeldende vedtekter.

Daglig leder Leivdal er fornøyd med at en lang prosess går mot slutten. På vegne av styret uttrykker Olav Trandal stor takk til de tidligere eiere. Det har vært et langvarig og godt samarbeid, og styret ser frem til et nært samarbeid med sine nye eiere.

Ordfører Dimmen synes Globalskolen representerer et viktig tilbud.

– At det er skolebygda Volda som gitt dette tilbudet, synes jeg er en fjær i hatten og noe vi må være stolte av. Offentlig eierskap er også gunstig for skolen sine vilkår. Når det gjelder kostnad, gikk kjøperen i pluss. I tillegg til å sikre både skatteinntekter og arbeidsplasser i Volda, har Globalskoen verdier som vil kan realisere ved en eventuell nedlegging. Kjøpet var en kjempemulighet som vi ikke kunne la gå fra oss, sier Dimmen.

Tilfreds rektor

Rektor ved Globalskolen Lilli Brenne Røv er svært tilfreds med eierskiftet.

Rektor Lilli Brenne Røv er fornøyd med handelen.
Rektor Lilli Brenne Røv er fornøyd med handelen.

– Hovedkontoret til Globalskolen har alltid ligget i Volda, og av den grunn var det naturlig for oss å håpe på dette resultatet. Når det er sagt, har vi bare positive ting å si om de andre eierkommunene; Sande, Sykkylven og Vanylven. De har vært gode støttespillere sammen med Volda i alle år, forteller Brenne Røv.

– I over 20 år har Globalskolen hatt flere eiere. Nå ser vi fram til 20 nye år med Volda kommune som hovedeier, avslutter rektoren.