LAGSEIER: Hjemmelaget kan feire scoring og 4-0 seier mot Hødd. Målet kom etter godt angrepsspill

Volda med storseier i siste seriekamp

Publisert Sist oppdatert

Volda - Hødd 4-0 (1-0)

Det var duket for supersøndag på Volda stadion da Volda tok i mot Hødd til sesongens siste hjemmekamp. Hødd åpnet 1. omgang best og styrte mye av spillet på banen. Volda lå lavt og kompakt, som gjorde at bortelaget ikke kom til de største sjansene. Men taktikken til hjemmelaget satt godt, og Volda kunne juble for kampens første mål etter 20 minutter. Vibeke Innselset kom i full fart på Voldas venstre side og satte skuddet like bak keeper. Dermed kunne Volda gå til pause på stillingen 1-0.

- Endelig åpnet målkontoen! Litt sent, men bra for kommende sesong, sa trener Ole Per Kragset etter kampslutt.

JUBEL: Vibeke Innselset og Volda kan feire kampens første mål. Hødd-spillerne fortviler.

Målrik 2. omgang

For etter pause fortsatte målene å renne inn for hjemmelaget. 2-0 kom i det 50. spilleminutt av Oselie Henden, og har med to mål Volda scoret like mange mål i en kamp som de har scoret gjennom hele sesongen. Etter 70. minutter kom Henden igjen på scoringslista, og dermed åpnet målkontoen seg virkelig for jenta fra Nordfjord.

MÅLSCORER: Oselie Henden puttet to mål for Volda søndag. Det var hennes første mål for sesongen, i årets siste kamp

- Det var veldig deilig! Jeg har ikke scoret for Volda siden jeg kom hit, og nå scoret jeg på hodet også, så det var kjekt, sa Henden etter kampslutt.

Det var flere som ville melde seg på scoringslista. I det 78. minutt kunne Ingrid Vatne sette ballen i mål, og Volda vant 4-0 over Hødd.

- Jentene står skikkelig på. Det betydde litt å vinne, og de (Volda, jou. anm.) trøkket til, sa Kragset da dommeren blåste av kampen.

MÅL, MÅL OG MÅL: Volda kan juble nok en gang etter scoring mot Hødd

- Hvordan er det å avslutte sesongen på denne måten?

- Det er ikke mulig å avslutte bedre enn dette. Det har vært en tung sesong, med mye tap, men så scorer vi fire mål og holder nullen bakover og det er bra, sa Kragset.

Også Henden var godt fornøyd med spillet og resultatet.

- Jeg forstod at det var veldig viktig å vinne. Selv er jeg fra Nordfjord så jeg har ikke helt fulgt med på denne duellen, men vi går ut her og er bestemt og vi skal vinne denne kampen og ikke reise hjem fra siste seriekamp med tap, så det føler jeg vi fikk til, sier hun.

NESTEN: Begge lag hadde flere sjanser, men ikke alle traff mål

Derfor rykker ikke Hødd ned

Før kampen var i gang lå hjemmelaget under streken med bare fire poeng på 8 spilte kamper, mens Hødd lå rett over med seks poeng. Dermed sto tre viktige poeng på spill, selv om ingen lag rykker ned fra divisjonen i årets sesong, melder NFF.

Med dagens resultat endte Hødd på en nest sisteplass i divisjonen med bare seks poeng sammen med Træff, og dermed skulle laget fra Ulsteinvik egentlig ha rykket ned. Men et vedtak i Norges Fotballforbund gjør at begge lagene får beholde plassen.

BEHOLDER PLASSEN: Hødd-trener Ronny Osnes i aksjon under søndagens kamp mot Volda. Hødd avlsuttet sesongen med tap, men beholder plass i divisjonen

Grunnen til vedtaket er fordi at flere lag har hatt koronasmitte de siste månedene, og flere klubber har hatt lite spillere på grunn av sjukdom eller skade. Det har vært en stor økning i antall kamper som har blitt utsatt i høst, i tillegg har belastningen vært stor på mange spillere fordi de deltar på flere lag i ulike serier. Beslutningen om at ingen lag rykker ned ble sendt i et brev fra NFF til klubbene tidligere i høst.

– I en kort sesong med tilfeldigheter og betydelige utfordringer spesielt for lagene i 2. divisjon, anser vi dette som den mest rettferdige løsningen, skriver NFF i brevet.

DUELLER: Det var flere tighte dueller mellom sunnmørslagene søndag.

Oppsettet endres

Opprykk fra 3. til 2. divisjon opprettholdes. For sesongen 2022 betyr det at noen avdelinger i divisjonen vil få flere lag.Det betyr at lagene som egentlig skulle rykket ned etter årets sesong vil få muligheten til å kvalifisere seg til den nye 2. divisjonsmodellen, som etter planen skal starte med 28 lag fra 2023, ifølge NFF.

SUNNMØRSDUELL: Hødd kom til flere sjanser, men klarte ikke å sette noen i nettet.