SPENT FESTIVALSJEF: Mathias Vasbotn Remmereit gleder seg til å fylle Voldahallen med folk.
SPENT FESTIVALSJEF: Mathias Vasbotn Remmereit gleder seg til å fylle Voldahallen med folk.

X2 blir større enn noen gang

X2-festivalen blir i år arrangert i fotballhallen ved Volda stadion. Festivalsjef Mathias Remmereit håper de kan skape den samme stemningen som før - bare «ti ganger større».

Publisert

VOLDA: Hvert år med unntak av ett har festivalen blitt arrangert i Propellhallen. I år blir arrangementet flyttet til Sparebank1-hallen ved stadion. Ifølge Remmereit skyldes det at det ble for risikabelt å bruke Propellhallen.

X2

  • Ekstremsportfestival som blir arrangert for 17. gang på Søre Sunmøre.
  • Består blant annet av konkurranser i klatring, buldring, speedflying, skating, freeski og bigair.
  • På festivalområdet er det konserter og foredrag.
  • Festivalen varer fra 31. mars til 2. april.

– Det er en uavklart situasjon knyttet til bruk av Propellhallen. Vi kunne ikke risikere å komme til låste dører, sier han.

Remmereit nevner også at de nå er på «Plan D».

– Da ting ble avklart, kom overskuddet, energien og ideene. Nå blir alt nytt og det er egentlig like greit. Vår største utfordring blir å tenke større, fortsetter han.

Vil gjøre hallen ugjenkjennelig

Han understreker at de ønsker en urban, retro look i hallen. De skal legge gulv over kunstgresset og ønsker å gjøre hallen ugjenkjennelig.

– Vi har egentlig laget et show til to mindre scener. Nå kommer alt på en stor scene. Vi har lagt mye i sceneteknikk og produksjon. Vi vil at folk skal komme inn her og tenke at de ikke er i Volda. Kanskje at man er i Berlin, for eksempel.

– Man vil møte nye folk på festivalen. Dette er ikke som vanlige kvelder i Volda. Det er veldig mange som kommer og plutselig bare er her. Det er gøy.

Fotballhallen har plass til 2000 mennesker. Remmereit håper å fylle den helt, men er det er ikke krise om det ikke skjer.

– Jeg er veldig fornøyd hvis vi får 1500 personer inn.