Tech-houseartist Yo Johnny fra Danmark var festivalens første avslørte
Tech-houseartist Yo Johnny fra Danmark var festivalens første avslørte "hemmelige" artist og spilte dansemusikk på Studenthuset Rokken på lørdag

X2 festivalen annonserer programmet til våren

Øl-konkurranser, trillebåreløp og store artistkunngjøringer. Slik var helgas slippfest, og mer kan du forvente å se på festivalen i mars.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag ble deler av neste års program på X2 festivalen annonsert på Rokken studenthus. Det er første gang festivalen holder egen slippfest, der de annonserer sportsgrenene, musikkutvalget og arrangementene man får oppleve på ekstremsportfestivalen i mars. Ekstremt var det!

Hva er X2 festivalen?

  • X2 festivalen er en ekstremsportfestival som holdes i Volda mellom 31. mars - 3. april 2022.

  • På festivalens egen nettside kan melde seg på som deltager i konkurranser som ski, skate, surfing, klatring, sykling, speedflying og mere til. X2 sine egne dommerpaneler kårer vinnere og deler ut ulike priser for de forskjellige sportene. Det holdes show for publikum som kommer for å se på. Konkurransene foregår rundt om på Sunnmøre.

  • l tillegg til ekstremsportkonkurranser holder festivalen guidede turer, foredrag og livekonserter med artister både fra, og utenfor Norge.

  • X2 festivalen har sin egen «merch», X2 recycle, som er omsydde gjenbruksartikler.

  • Festivalen driftes blant annet ved hjelp av frivillige.

Dina Rygg Eide er ansvarlig for sosiale medier for X2. Hun synes helgens åpningsfest gikk over all forventning.

- Vi er veldig fornøyde med helgens åpningsfest. Det så ut som folk koste seg og det var god stemning i både storsalen og kafeen på Rokken. Folk pratet og minglet og X2 Recycle solgte ut nesten all «merchen» de hadde! Det var en skikkelig fest av en kveld, forteller Dina henrykt.

Og ikke nok med det, det er mye mer i vente for tilskuerne som kommer i mars.

Dina Rygg Eide er ansvarlig for sosiale medier under og på festivalen.
Dina Rygg Eide er ansvarlig for sosiale medier under og på festivalen.

- Det blir mye sport og idrettsprestasjoner. Det blir masse bra konserter og vi håper at hele Sunnmøre følger festivalhelga.

Da festivalen skulle holdes i 2020 måtte den avlyses på grunn av korona. Festivalen som ble holdt i mars 2021 bærte også preg av pandemien hvor det blant annet ble holdt livesendinger fra noen av arrangementene.

- Vi håper jo at smitten holder seg nede sånn at vi festivalen går slik som vi ønsker det. Festivalen holdes i stor grad utendørs, så det er gode muligheter for å holde avstand. Vi vil uansett følge med på Helsedirektoratet sine oppdateringer.

- Det vil også blir ny «merch». Det jobbes på for at det skal lages nye plagg til festivalen.

Man kan vente å se et bredt utvalg av norske musikkinnslag, blant annet Niials, GiddyGang, Scarlet Pleasure, Combos og Ola Kvernberg Steamdome.

Det kommer også utenlandske innslag. Tech-house artist Yo Johnny fra Danmark og jazz-electronic artist Crackazat fra Svergie holdt begge opptreden under slippfesten. De kommer tilbake. Norgesuksess og party-technomusiker Pattesutter fra Danmark vil også være å se i mars.

Festivalen har varslet at de skal annonseres flere artister i januar.

Hett i storsalen: Yo Johnny sørget for å få hele salen til å danse.
Hett i storsalen: Yo Johnny sørget for å få hele salen til å danse.
Stemnings-mann: Yo Johnny hadde med seg følgesvenn Hypeman Niels.
Stemnings-mann: Yo Johnny hadde med seg følgesvenn Hypeman Niels.