Hødd med sliteseier

Hødd gjorde det de måtte hjemme mot Eidsvold Turn: Å sikre tre poeng.

Publisert Sist oppdatert

Hødd - Eidsvold TF 2-0 (1-0)

– Hva gjorde vi rett? Det er et veldig godt spørsmål for det var ikke mye vi gjorde rett i dag, sier kampens første målscorer Robin Hjelmeseth.

Hjelmeseth synes hjemmelaget var svake fremover i banen i dag til tross for at det ble to scoringer i protokollen.

– Vi er upresise og ubesluttsomme i siste tredjedel. Vi er for dårlige med ballen og vi sliter med det meste, men det er viktigst at vi vinner 2-0, fortsetter han.

Avtroppende Hødd-trener Kevin Knappen sier seg enig med sin spydspiss.

– Jeg synes vi er upresise - vi har så mye overgangsmuligheter fordi vi forsvarer oss godt. Vi har så mange angrep som vi søler bort. Vi kommer med ball i tre mot to-situasjoner, men vi må ta de rette valgene, sier Knappen.

2-0-scoringen signert Oskar Johannes Løken kom ikke før kampen var inne i tilleggsminutter i andreomgang.

– Vi burde ha punktert det tidligere fordi vi hadde såpass god kontroll, mener den Bryne-klare treneren.

De på tribunen på Høddvoll lørdag kunne høre mye rop, skrik og engasjement hos hjemmelaget til tross for ledelse helt fra det ellevte spilleminuttet. Trener Knappen mener det ikke handlet om frustrasjon.

– Det er bare engasjement. Vi prøver å pushe hverandre til å yte det lille ekstra, hvertfall når vi føler at det lille ekstra ikke er der, forklarer målscorer Hjelmeseth.

Tidlig scoring

Kampen startet i et høyt tempo de første ti minuttene, men sjansene uteble.

Men etter 11. minutter kom scoringen. Hødd kombinerte fint på høyre siden og et godt innlegg ble slått inn. Etter mye klabb og babb i feltet, samt en god redning av Eidsvold-keeper Rusina, kunne Hødds spydspiss Robin Hjelmeseth sette inn returen.

GOD STEMNING: Her har Robin Hjelmseth akkurat satt inn 1-0. Eirik Franke Sauness jubler for scoringen.

I minuttene etter scoringen fortsatte det høye tempoet. Eidsvold Turn var absolutt med på notene. Ved flere anledninger burde de gjort bedre ut av skuddmulighetene de fikk etter fint spill.

Nesten 2-0

Men det var Hødd som kom nærmest scoring.

Hødd-angriper Robin Hjelmeseth kom seg til en god skuddmulighet etter 40 minutters spill. Han skjøt mot lengste stolpe. Der stod, uheldigvis for Hødd, lagkamerat Håkon Leine i veien og hindret scoring. Nesten!

KONSTANT PLAGE: Robin Hjelmseth scoret mål, og var en konstant trussel mot Eidsvold-forsvaret.

Siste fem minuttene av omgangene ble husket for to lange avbrudd i spillet. Først ble bortelagets Erik Ruud båret av banen med båre, før Hødd-spiller Paul-Henri Moussinga Mouasso ble liggende nede etter hodeduell og ta seg til hodet.

Like etterpå blåste hoveddommer for pause, og en blødende Moussinga tuslet av gressmatta sammen med sine lagkamerater.

Han kom aldri ut igjen etter pausen. Syver Skundberg Skeide erstattet midtbanespilleren.

Oppstykket omgang

Andreomgangen fortsatte som den første: Jevnspilt, hvor Hødd skapte de aller største sjansene. Håkon Leine fikk etter 61 minutter en gigantisk mulighet, men ble avblåst for frispark.

Derifra og inn ble omgangen preget av mange bytter fra begge lag. Det preget tempoet i kampen, som aldri ble skikkelig spektakulær god.

Spektakulær skulle imidlertid den neste scoringen i kampen bli. Hødds toppscorer Oskar Johannes Løken fastsatte resultatet til 2-0, etter at han satte inn returen etter et stolpeskudd.

Hødd vant oppgjøret 2-0.

Tabelleder Kongsvinger tok tidligere lørdag en kruttsterk 0-4-seier over Brattvåg. Dermed er luka fortsatt på åtte poeng. Hødd har en kamp mer spilt. Asker på tredjeplassen, er seks poeng bak med to kamper mindre spilt enn Hødd.

Kun andreplass gir playoff.

– Vi må helt klart prestere bedre i dag de neste fem kampene om vi skal ha nok poeng for å kapre andreplassen, avslutter Robin Hjelmeseth.

PS! Helt på tampen ble voldingen Ola Heltne Nilsen byttet inn til stor jubel etter å ha vært ute med skade i lang tid.