');
Her holder Atlantic Seafood til.
Her holder Atlantic Seafood til.

Dagbladet: Sunnmørsbedrift får bot på 800.000 kroner

Arbeidstilsynet mener bedriften har manipulert timelister, dårlige boforhold for de ansatte og lange dager uten overtidsbetaling. Nå varsler også Mattilsynet at driftstillatelsen kan ryke.

Publisert Sist oppdatert

HERØY: Nylig stadfestet Arbeidstilsynet en bot til sunnmørsbedriften Atlantic Seafood på 800.000 kroner. Bakgrunnen for dette er et tilsyn som ble utført høsten 2021 hvor det kom frem at bedriften hadde arbeidsdager på opptil 26 timer.

Det skriver Dagbladet.

Arbeidstilsynet mente at bedriften ikke ga de ansatte overtidsbetaling, drev med bevisst manipulering av timelister, og at boforholdene til de ansatte var altfor dårlige.

Daglig leder i Atlantic Seafood, Daniel Andersen, avviser overfor Dagbladet at han har gjort noe ulovlig.

Andersen hevder at selskapet etterfølger alle regler, og «arbeider systematisk for å forbedre både interne kontrollrutiner og produksjonslokaler», som han sier til Dagbladet.

– Jeg anser at selskapet etterkommer de generelle krav som stilles til næringen, sier Andersen til Dagbladet.

I september i år ble det også gjennomført tilsyn hos bedriften. I tillegg til Arbeidstilsynet, var også brannvesenet, El-tilsynet, Skatteetaten og Mattilsynet med på kontrollen.

Ifølge Dagbladet vurderer nå Mattilsynet å trekke tilbake godkjenningen som Atlantic Seafood har til å bearbeide fisk.

Om Atlantic Seafood:

  • Atlantic Seafood er en bedrift som bearbeider og pakker fisk på oppdrag for andre.
  • Atlantic Seafood AS holder til på Moltustranda i Herøy og ble registrert i foretaksregisteret høsten 2020 som et AS med aksjekapital NOK 30 000. Selskapet gikk med et underskudd på 8,7 millioner kroner i 2021.
  • Fiskeforedlingsbedriften eies av Litauen-bosatte finnmarkingen Daniel Andersen.