FOR FÅ ENEBOLIGER: Ettersøprselen på nye eneboliger i Volda er stor akkurat nå
FOR FÅ ENEBOLIGER: Ettersøprselen på nye eneboliger i Volda er stor akkurat nå

Slik er eiendomsmarkedet i Volda

Det er stor etterspørsel etter eneboliger i Volda for tiden. Likevel legger kommunen til rette for at det skal bygges ut flere leiligheter.

Publisert

På Finn.no florerer det av leiligheter i Volda. I skrivende stund ligger det om lag 100 leiligheter ute. Likevel er etterspørselen på eneboliger høy og tilbudet er lavt.

Salgsleder ved Eiendomsmegler Vest, Johnny Kragset ser derimot positivt på markedet.

– Boligmarkedet ser veldig bra ut nå. Det er flere som ønsker seg til Volda enn som vil dra fra bygda, forteller eiendomsmegleren.

For få eneboliger

Han påpeker likevel at det er for få nye eneboliger i bygda.

– Utbyggerne har hatt litt for stor makt. Kommunen burde kanskje ha vært sterkere på banen for å tilrettelegge for andre kategorier.

I en boliganalyse fra 2018 spådde man at folketallet i Volda ville øke, og at det ville bli behov for 750 nye leiligheter og 200 nye eneboliger. Analysen pekte også på at det var flere enn tidligere som bodde i tomansboliger, rekkehus og lignende.

Avdelingsleder ved utvikling i Volda kommune, Jørgen Vestgarden, er klar over at etterspørselen er større enn tilbudet av eneboliger.

– Det er klart at det bygges veldig mange leilighetskompleks akkurat nå. Vi prøver likevel å tilrettelegge for andre kategorier slik som eneboliger forteller Vestgarden, og viser til boliganalysen.

Vestgarden forteller at det jobbes med flere byggeprosjekter for tiden, men at det har vært litt forsinkelser.

21 nye eneboliger på Urabakkfoten

Mot slutten av året vil forhåpentligvis byggeprosjektet på Urbakkfoten starte opp. Her skal det komme 21 nye eneboliger. Kommunen kan fortsatt ikke si noe om når disse kommer til salgs.

Vestgarden peker derimot på en positiv virkning av leilighetsutbyggningene.

– Det kan godt være at flere eldre etter hvert ønsker seg til nye leilgiheter som gjør at flere eneboliger blir ledige, forteller Vestgarden.

Eiendomsmegler Kragset ser også positivt på enebolig-markedet framover.

– Det ser ut som at det er en endring på gang nå slik at vi sannsynligvis vil se flere eneboliger på markedet framover, avslutter Kragset.

Powered by Labrador CMS