TAP: Det endte i et stygt tap mot Byåsen etter to veldig ulike omganger i Volda Campus Arena onsdag kveld.

Volda fikk det tøft mot Byåsen: – Det ser veldig stygt ut

Voldas damelag i håndball hadde en god, og en dårlig omgang i møtet med Byåsen. Slik utspilte kampen seg på Volda Campus Arena.

Publisert Sist oppdatert

Volda - Byåsen Håndball Elite 18-34 (12-14)

Byåsen slo Volda Håndball 18-34 i cupens tredje runde etter to veldig ulike omganger. Dette hadde Volda-kaptein Kine Kvalsund å si etter kampen.

– Det er Byåsen vi snakker om, men vi hadde klart et håp om å klare å holde helt ut. Man er alltid skuffet etter et tap og det ser veldig stygt ut slik det ble, forteller en skuffet Kvalsund til Nærnett.

Oppløftende 1. omgang

Byåsen gikk ut av startblokkene i fullt fyr og skaffet seg en straffe etter snaue minuttet spilt. Volda utliknet umiddelbart, men det var ingen tvil om hvem som startet best.

KAPTEIN: Kine Kvalsund.

I det tiende spilleminutt sto det 6-2 til damene fra Byåsen, men Volda hadde ingen planer om å gi seg så lett. To kjappe fra Volda og godt spill i midten av 1. omgang gjorde at det sto 9-10 på resultattavla etter 22 minutter.

– Vi må ta med oss spillet fra 1. omgang videre, sier Kvalsund.

Etter dette scoret Byåsen tre på rappen, før Volda slo tilbake med samme mynt. Byåsens Ida Alstad scoret hennes fjerde mål like før pause, samme antallet som Ingrid Jamtli Rye scoret for Volda i samme periode.

Damene fra Byåsen gikk dermed inn til pause med en 14-12 ledelse, noe som tydet på at det kunne bli en kjempespennende 2. omgang i Volda Campus Arena. Det ble det ikke.

– Hva skal man si? Vi holder de greit i 1. omgang, og så blir det litt svart etter pause, sier kapteinen.

Byåsen tok over kampen

Etter en oppløftende 1. omgang for Volda var Ida Alstad sitt mål rett etter umiddelbart etter pause en pekepinn på hvordan resten av kampen skulle ende. Etter litt fram og tilbake de første fem minuttene fikk Volda en utvisning, og kom aldri tilbake i kampen.

– Vi prøver å gjøre noe med forsvarsspillet, for det er vi kanskje må starte, samtidig som vi må kjøre tempo. Det klarer vi ikke, og da blir det fort slik, sier Kvalsund.

I løpet av de neste tolv minuttene hadde Byåsen, med Alstad i spissen, fått ni mål i nettet, mens Volda sto med null. Alstad scoret selv fire mål på sju minutter, og endte kampen på ti nettkjenninger for Byåsen.

– Hun har nivået inne, det er det ikke tvil om. Det er inspirerende å se på, helt klart, forteller Kvalsund.

GOD MOTSTAND: Volda fikk det tøft mot Eliteserie-laget i den 2. omgangen.

18 minutter inn i andre omgang sto det hele 15-27 til Trondheimslaget. Likevel var rammen rundt kampen en fin opplevelse for Volda-laget.

– Absolutt kjekt å få oppleve dette. Vi har ikke spilt her siden januar, det er en stund siden vi har spilt tellende kamper her. Det er gøy med masse folk i hallen, og kanskje kommer det enda flere etter hvert.

Kampen endte til slutt med resultatet 18-34 til forhåndsfavorittene Byåsen, men Volda kan ta med seg en god 1. omgang mot et lag som spiller i den øverste divisjonen.

– Det har vært mye nytt og vi bruker jo tid på å spille oss i lag. Heldigvis var det ikke seriestart så vi får trene godt inn mot kampen på søndag og nullstille etter dette, sier Kvalsund.

På søndag serieåpner Volda borte mot Levanger i 1. divisjon.

– Målet vårt er jo å kjempe om opprykk. Vi må jobbe mot det og ta en kamp om gangen, avslutter kapteinen.

Powered by Labrador CMS