STENGT: Apotek 1 i Hareid kan ikke drive uten apotektekniker. De er nå midlertidig stengt.

– Dette er krise!

Apotek 1 i Hareid er midlertidig stengt, grunnet mangel på apotektekniker.  

Publisert Sist oppdatert

Skal du til apoteket i Hareid blir du møtt med et skilt der det står midlertidig stengt. Om du trenger noe på apoteket må du kjøre til det nærmeste som ligger i Ulstein. Denne ordningen er det få i bygda som liker. 

–  Dette er krise, for det er mange gamle som trenger medisiner og som ikke kjører bil, sier Reidun Øverli Røyseth.

Nærnett møter Røyseth i Hareid sentrum en regnfull tirsdag ettermiddag. 

–  Spør alle som bor her, vi er alle enige om at dette er en krise. Det som også er krise, er at vi ikke aner når apoteket åpner igjen. 

- Trist

Butikkansatt Siv Lundgren synes at dagens ordning heller ikke er god nok. 

–  Det er trist selv om det ikke er så langt til Ulsteinvik. Men det er kjempegunstig for folk i bygda at man har et apotek lett tilgjengelig, sier Lundgren. 

Det er mange som er avhengig av apoteket i Hareid.

–  Dette apotekutsalget har stor betydning for bygda, sier hun. 

Kommunalsjef Otta Røyseth sier til Nærnett at mangel på apotek, skaper uro. 

–  Det er mer tungvint å måtte reise til Ulsteinvik. Vi ser at det blir logistikkproblemer som følge av dette, og enkelte pasientgrupper kan bli litt mer urolig.

Røyseth sier videre at de jobber med å skaffe medisiner til de som trenger. 

–  Vi jobber med å berolige de pasientene som blir berørt av dette, og forteller de at de skal få samme oppfølging som de tidligere har fått. 

Usikker åpningstid

Tidligere skrev Nærnett en sak om hvorfor apoteket nå er stengt. Pressesjefen i Apotek1, Silje Ensrud, fortalte da at de ikke vet noe om når apoteket åpner igjen.

Hun forteller at regionssjefen og en farmasøyt er på plass på apoteket i Hareid hele uken, så de kan være i dialog med de som har behov for medisiner.

– Vi er i kontakt med kunder som har abonnement og nettbestillinger, for å avtale hentested. Det er viktig for oss at kunder, kommunen og ansatte blir ivaretatt, sier Ensrud.

Powered by Labrador CMS