Det er trangt om plassen på brua som går over Dragsundet.

Dragsundbru blir likevel prioritert

Herøy-ordføreren jubler etter at samferdselsutvalget gikk imot fylkeskommunedirektørens anbefaling om å nedprioritere dagens bru.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere denne uken sa veisjefen i Møre og Romsdal at fylket ikke hadde råd til å bygge en ny bru over Dragsundet i Herøy.

Torsdag vedtok samferdselsutvalget i fylket å starte med detaljregulering av en ny bru over sundet.

«Brua er ikke lenger funksjonell og utgjør et svært farlig punkt på en sterkt trafikkert vei. Det er viktig å komme i gang med dette arbeidet» , står det i samferdselsutvalgets enstemmige vedtak.

«Livredde» for ulykker

– Det var dette vi håpet på. Det er et resultat av at de politiske partiene i regionen har jobbet opp mot samferdselsutvalget, sier Herøy-ordfører Bjørn Prytz (Ap).

Han beskriver dagens bru som en flaskehals, som er overmoden for utskifting.

– Vi er livredde for at det skal skje ulykker på brua. Det er ikke noe som helst lokalpolitisk uenighet om at Dragsundbrua er viktig og nødvendig, sier Prytz.

– Ingen grunn til å vente

– Det er ingen grunn til å vente med en slik reguleringsprosess, for det trengs uansett, sier Molde-ordfører Torgeir Dahl (H).

Det var han som fremmet forslaget i samfunnsutvalget om å få fart på reguleringsprosessen.

Han trekker frem bruas begrensede bredde og antall tunge kjøretøy som kjører over den hver dag som argumenter for å prioritere Dragsundbrua.

Gikk imot anbefaling

Vedtaket er i strid med fylkeskommunedirektørens anbefaling om å nedprioritere den trafikkerte brua.

Samferdselsutvalget vedtok også at fylkeskommunedirektøren skal vurdere å få med brua på prioriteringslista når fylkets investeringsprogram skal revideres.

Dragsundbrua knytter øykommunene Herøy og Sande sammen med resten av regionen.

Vestlandsnytt omtalte vedtaket først.

Powered by Labrador CMS