Frykter for fiskerienes framtid

Under årets landsmøte i Venstre fremmet Møre og Romsdal Venstre et forslag om en uttalelse om sin bekymring for konsekvensene havvindutbygging har for fiskerier og miljøet.

Publisert

Møre og Romsdal Venstre har lagt fram et forslag til en uttalelse som de tok med seg til landsmøtet forrige helg. I uttalelsen ytrer de sin bekymring rundt konsekvensene av havvindsatsing.

Regjeringen har en ambisjon om å innen 2040 tildele området til satsing på havvind som skal produsere opptil 30 GW.

– Vi er ikke beroliget over uttalelsen fra regjeringen som påstår at havvind og fiskerier kan leve side om side, sier delegat fra Møre og Romsdal Venstre, Annika Brandal.

Hun forteller at fylkespartiet ønsker seg mer kunnskapsbasert forskning på området, før det blir satset mer på havvind.

Maritim forening for Søre Sunnmøre i Ulsteinvik jobber blant annet med utsyr som kan benyttes ved utbygging og vedlikehold av havvind. Daglig leder Jan Thormodsæter sier han er positiv til havindsatsning og påpeker at det finnes positive og negative sider ved all energiutvinning.

Han kjenner seg ikke igjen i fylkespartiets bekymring.

Brandal forteller at satsingen på kunnskapsbasert forskning er noe fylkespartiet har vært opptatt av lenge, og at uttalelsen ikke er et forsøk på å skape overskrifter.

– Dette har vi i Venstre jobbet for i lang tid, og vi har gitt tidligere uttalelser på at vi trenger kunnskapsbasert forskning før vi gjør noe videre på feltet, opplyser Brandal.

Powered by Labrador CMS