FOTO: Håvard Steffensen
FOTO: Håvard Steffensen

Fnyser av Ødegaard sammenlikningene:
– Jeg lar beina mine stå for pratinga

Før sesongen hadde 17 år gamle Syver Skeide nesten utelukkende spilt guttefotball. Nå er han en sentral brikke i et Hødd-lag som kjemper om opprykk til OBOS-ligaen. Nærnett tok en prat med han på Nye Høddvoll mandag.

Publisert Sist oppdatert

Laget samles på stadion for en restitusjonsøkt. Det er byge-vær og tåka ligger tykt over stadion. Lagkameratene vinker og gestikulerer mot unggutten under intervjuet. Før sesongen hadde Skeide aldri spilt juniorfotball, og kun en håndfull kamper for Hødd 2 i 4. divisjon. Det er en brå overgang, men det virker som om det har falt unggutten naturlig.

– Jeg har ikke tenkt så mye over det. Såklart var det annerledes i begynnelsen, men man tilpasser seg nivået etter hvert som man spiller mer og mer. Målet før sesongen var først og fremst å få debuten. Nå står jeg vel med 24 kamper, så det har gått over all forventning, sier det unge stjerneskuddet.

Han nevner også at neste sesongs mål er å bidra mer offensivt i form av mål og målgivende.

Tredjegenerasjons hødder

I helgas kvalifiseringskamp mot Arendal ble han kåret til banens beste. På tribunen ble det gjort sammenlikninger mellom Skeide og Martin Ødegaard. Han kjenner seg ikke umiddelbart igjen i det.

– Det tror jeg ikke jeg skal kommentere. Jeg skal ikke sammenlikne meg selv med Ødegaard. Tror jeg lar beina stå for pratinga, sier han lattermildt.

Han vokste opp i Ulsteinvik, og har spilt for Hødd hele livet. Både far og bestefar har også spilt i Hødd.

– Jeg har nok tangert dem begge i antall kamper denne sesongen, sier han med et lurt smil om munnen.

Men det spørs hvor lenge Hødd får beholde den unge juvelen:

– Det har vært interesse fra andre klubber, sier han. Han ønsker ikke å avsløre hvilke klubber det gjelder men presiserer at fokuset ligger i Hødd. Kontrakten han skrev under i fjor strekker seg ut 2023.

Kombinerer fotball med skole

Unggutten debuterte på G16-landslaget mot Wales i fjor og trekker frem landslagssamlingene som viktige for utviklingen hans.

– Jeg har vært på de fleste landslagssamlingene siden jeg var 13 år. Da har jeg spilt med både landslag og skyggelandslag. Det er veldig kjekt og utviklende. Man får teste seg mot de beste i landet, sier Skeide.

Han går i andre året på videregående og kombinerer opprykkskamp med tentamen og prøve-muntlig.

– Man kjenner det selvfølgelig. Jeg begynner 08:20 på skolen, så er det rett ned hit etterpå. Det er lange dager, men skolen har blitt veldig flinke på å tilrettelegge, sier han.

Neste opprykkskamp blir spilt i Arendal kl 15:00 førstkommende lørdag. Dersom de går videre vil siste runde av kvalifiseringen bli mot Ull-Kisa eller Stjørdals Blink.