FORNØYD: Daglig leder i Folkehøgskolerådet, Anne Tingelstad Wøien, er glad for regjeringens forslag.

Læring fra folkehøyskole kan bli del av høyere utdanning

Før helgen la regjeringen frem ny universitets- og høyskolelov. Denne gjør det mulig for universiteter og høyskoler å godkjenne folkehøgskoler som del av sine studier.

Publisert Sist oppdatert

ØRSTA: – Vi vet jo at det er mye av det som foregår i folkehøgskolene som har relevans for høyere utdanning, så vi er veldig glade for det som ble vedtatt på fredag, sier Anne Tingelstad Wøien. 

Hun er daglig leder i Folkehøgskolerådet i Norge.

Tidligere har skolegang på folkehøyskole gitt to tilleggspoeng ved opptak til universiteter og høyskoler. Stortingets argument for forslaget er at tiden på folkehøyskole gjør elevene mer forberedt til videre studier.

Åpner for samarbeid

GOD LÆRING: Rune Hovde tror tiden på folkehøyskole bidrar til at eleven lærer å ta ansvar og å klare seg selv.

– Forslaget er med på å gjøre skoleåret på folkehøyskole mer attraktivt for elevene. Jeg tror også elevene har godt av året der de lærer seg noe annet enn den boklige kunnskapen og nå kan få kombinert dette med et høyskolestudium, forteller Rune Hovde, rektor ved Møre Folkehøgskule i Ørsta.

Videre forteller Hovde at de kommer til å følge med på saken videre. Han peker også på at forslaget åpner for samarbeid med Høgskulen i Volda.

– Jeg syns det er veldig spennende, sier Hovde. 

Dagsavisen melder at Stortingsmeldingen angående høyere utdanning kommer senere denne våren.

 

Powered by Labrador CMS