LGFK/Gjerdsvika 1-2 Ørsta

MATCHVINNER: Her har Martin Hjelle Bondhus fra Ørsta, som kom inn et kvarter før slutt, nettopp satt inn 2-1 mot LGFK/Gjerdsvika.

Martin (17) avgjorde hett lokaloppgjør: – Jeg var raskere enn de andre

Mandag kveld ble det til tider en tøff batalje mellom LGFK/Gjerdsvika og Ørsta. Da var det godt for ørstingene å ha en tenåring å sette innpå da kampen var på vippepunktet.

Publisert

GURSKEN: – Jeg fikk en fin pasning i bakrom. Jeg visste at den kom til å komme. Da var jeg raskere enn stopperne deres. Rundet keeper og trillet den rolig i mål.

Det forteller Martin Hjelle Bondhus (17). Ørstingen er inne i sin andre sesong for A-laget til de hvite og sorte, og han kunne ikke valgt et bedre tidspunkt å sette sin første scoring for året; syv minutter før dommeren blåste i fløyta for siste gang på River Plate (!) stadion.

VONDT: LGFK-keeper Antonio Belmonte Belenguer ligger nede etter en duell med Ørstas Elias Gunneng.

Hjemmelaget fra Gursken tok tidlig ledelsen gjennom Frants Mork, men ørstingene snudde kampen i andre omgang med scoringer signert Andreas Rebbestad Schjetne og nevnte Bondhus. Seieren gjør at Ørsta tar et kjempesteg ut av nedrykkssumpen i Sunnmøres 4. divisjon.

– Det er ekstremt deilig at vi nå tar steget ut av den gruppen i bunnen, sier Bondhus.

To seiere på rad

– Det var deilig. Jeg syns vi var klart best i andreomgang. Det handlet litt om å være tålmodig nok til å få de målene vi trengte, forteller Ørsta-trener Bjarne Austrheim.

Før kampen befant både Ørsta og LGFK/Gjerdsvika seg i den nedre tredjedelen av tabellen. Nå begynner det å svinge litt av de hvite og sorte.

UTLIGNING: Her setter Andreas Rebbestad Schjetne inn utligningen etter en gavepakke fra nevnte Belenguer.

– Vi har hadde en litt dårlig periode, men så vant vi forrige kamp, og da ville vi vinne en til så vi kom oss litt på vinnersporet igjen. Det var litt nerver, men det var bra.

– Dere tar jo nå kanskje et lite steg ut av den gruppa i bunnen av tabellen?

– Jeg håper vi gjør det. Jeg syns jo ikke vi skal være der nede. Vi har hatt litt trøbbel på sensommeren, da vi mistet en del sentrale spillere i sommer. Så det er deilig å få to seiere nå og kunne se oppover på tabellen, sier Austrheim.

– Spillere som ikke burde ha spilt

For de røde og hvite fra den vestre delen av Gurskøya betyr tapet at de beholder den nest siste plassen på tabellen. Men gutta fra River Plate tar nederlaget med fatning.

– Det er synd at det ryker på slutten, men det er kanskje ikke ufortjent at Ørsta tar med seg poengene hjem.

GOD ANDREOMGANG: Ørsta tok etterhvert styringen i kampen og fikk til slutt lønn for strevet,

Det sier LGFK/Gjerdsvika-trener Toni Håvard Bertheussen. Han forteller videre om en sesong som først og fremst har handlet om å stable et lag på beina.

– Da jeg kom hit i starten av mai hadde vi syv spillere på trening, så at dette laget ligger der de ligger er ganske naturlig. Målet med sesongen har vært å berge laget slik at vi kanskje kunne fullføre sesongen, og det ser det ut til at vi skal klare, medgir en ydmyk Bertheussen.

Powered by Labrador CMS