Se Nærsynets TV-reportasje ovenfor.

Gratis inngang ga publikumsrekord: - Håper de kommer tilbake

Rekordmange møtte opp da Volda Handball og Grane Arendal barket sammen i første kamp etter full gjenåpning av idretten.

Publisert Sist oppdatert

,Da det fredag forrige uke ble klart at landet skulle gjenåpnes for fullt, kunne også idretten juble. Gjenåpningen var nemlig, bank i bordet, enden på visa for maksantall på idrettsarenaer og avstandsregler på folkefylte tribuner.

Det ville Volda Handball feire da de for første gang kunne ta den nye hallen Volda Campus Sparebank1 Arena i bruk, uten å ta hensyn til koronarestriksjonene:

- Det kom litt brått på oss den gladmeldingen fredag, men vi tenkte at vi skulle kline til. Vi ønsket å gi gratis inngang til alle som har vært tålmodige med oss gjennom pandemien, sier styreleder i Volda Handball, Norodd Dyrhovden, til Nærnett om hvorfor de tilbydde gratis inngang.

Gratisbilletter lokket publikum

Òg når håndballklubben først fristet med gratis inngang var ikke lokalbefolkningen vonde å be. Om lag 700 tilskuere kom på kamp og heiet voldadamene frem til 31-23-seier.

700: Det ble satt publikumsrekord i Volda Campus Sparebank1 Arena søndag.

Det er publikumsrekord i den nye hallen, og i stor kontrast med forrige gang Volda spilte hjemmekamp.

- Forskjellen fra sist er jo som natt og dag. Vi er veldig fornøyd med at så mange møtte opp i dag, men så håper vi også at de kommer tilbake neste gang, sier styrelederen om publikumstallet.

Også spillerne selv satte pris på at folk tok turen til Volda Campus Sparebank1 Arena:

- Det var deilig at vi endelig kunne fylle hallen mer enn normalt. Det er veldig viktig at det er mange som heier på oss. Vi får mye mer energi og det er deilig at vi har noen i ryggen som heier oss frem, sier Ingrid Rye som ble kåret til banens beste.

SKINTE: Ingrid Rye fikk prisen for banens beste etter kampen mot Grane Arendal. Her i intervju med Nærnett.

Ryes utspill får ytterligere grobunn hos lagkaptein Kine Kvalsund og voldatrener Harald Stefan Haraldsson:

- Det er ekstremt viktig. Jeg tror publikum kan hjelpe oss ekstremt mye. Så lenge vi bare hører litt lyd fra publikum, så får vi mye mer tenning, sier lagkaptein og kantspiller, Kine Kvalsund.

- Man kan se det på oss i dag. Ta Ingrid (Rye) for eksempel: Hun spiller en kanonkamp, men det ser ikke ut som hun er sliten engang. Publikum gir oss liksom den følelsen av at alt funker, alt går bra og at man nesten ikke blir sliten av å løpe, forklarer trener Haraldsson.

Powered by Labrador CMS