"NYTT" ANSIKT: Kaja Skatvedt Robak er tidligere journalistikkstudent ved Høgskulen i Volda. I høst er hun med som lærer under internpraksisen.

Høstens praksis er i gang

Det går mot høst og dermed er semesterets internpraksis i gang for journalistikkstudentene ved Høgskulen i Volda.

Publisert Sist oppdatert

VOLDA: De neste seks ukene skal sisteårsstudentene på journalistikk ved Høgskulen i Volda produsere innhold på nett, tv og radio.

I Sivert Aarflot-huset er nå nesten 50 studenter og seks lærere på plass for å gjennomføre tredjeårsstudentenes siste internpraksis.

– Litt vemodig undertone

Det er aller siste internpraksis for studentene som i høst har startet på sitt siste år ved Høgskulen. Blant dem finner vi Fredrik Nygaard og Erlend Arnesen, de skal lage radio i høst.

– Det er siste praksis, så det er en litt vemodig undertone, sier Nygaard i morgentimene mandag.

– Tiden i Volda har gått alt for fort. Det at vi nå står ved siste praksis er trist å tenke på, skyter Arnesen inn.

Karene fra henholdsvis Lier og Elverum har høye forventninger til høstens arbeid. Nygaard trekker fram mulighetene de får til å uttrykke seg kreativt som spesielt viktig.

– Den kreative friheten vi får i høst er helt super. Jeg gleder meg spesielt til å lage podkast, jeg er jo en gjøgler, ler 22-åringen.

HØYE FORVENTNINGER: Erlend Arnesen (t.v.) og Fredrik Nygaard ser fram mot seks uker der de får utfolde seg kreativt på radio.

– Siste stoppested

At praksisperioden vil bli både morsom og utfordrende er både Nygaard og Arnesen enige om. De innrømmer likevel at alvoret som kommer i etterkant blir en ny og enda større utfordring.

– Vi er jo på vei inn i voksenlivet og arbeidslivet, forteller Arnesen.

– Det er jo på en måte et siste stoppested før man skal ut i den vide verden, legger Nygaard til.

En annen ting guttene ser fram mot i løpet av høsten er den sosiale biten som de selv kaller det.

– Vi er ikke like mange som vi har vært under tidligere praksisperioder. Det gjør at det kanskje blir en enda mer sammensatt gruppe der vi kan samarbeide på kryss og tvers av avdelingene, forteller Nygaard.

Tilbake i Volda

Man kan også finne et (nesten) helt nytt ansikt i redaksjonen denne høsten. Kaja Skatvedt Robak er tidligere student ved Høgskulen og har nå tiltrådd i en lærerstilling på journalistikk.

– Jeg tenker tilbake på min tid i Volda og praksisen er kanskje det jeg husker aller best, mimrer 32-åringen og legger til at hun misunner studentene litt.

Hun forteller videre at tiden sisteårsstudentene nå går inn i kan føles som veldig viktig og avgjørende for framtida.

– Den siste praksisen og arbeidsøvingen er viktig, men det betyr ikke alt, beroliger Robak.

Om årets studenter er like flinke som sisteårsstudentene var høsten 2013 gjenstår å se. Den ferske læreren har i likhet med studentene høye forventninger til årets praksis.

– Håpet er jo selvfølgelig at det er en flink gjeng og at det vil produseres bra saker i hele redaksjonen. Studentene får muligheten i høst til å være grundige og tilføre noe nytt til sakene sine. Det håper jeg de klarer, avslutter Robak.

Har du tips til saker som Nærnett kan skrive om? Send oss mail på nett@hivolda.no

Powered by Labrador CMS