STAS: Sølvi Dimmen, ordføreren i Volda, klippet snora for den nye Europris-butikken på Øvre Rotset på torsdag. Hun tror at den nye næringsparken har et stort utviklingspotensiale.

Klippet snora på ny handelspark

Torsdag åpnet en splitter ny Europris på Øvre Rotset. Ordfører i Volda, Sølvi Dimmen, mener åpningen markerer en viktig dag i Volda.

Publisert Sist oppdatert
ØNSKER VELKOMMEN: Medarbeidere Olivia Birkhold, Marielle Aamelflot og butikksjef Roy Arne Løvlid (i midten) ønsket de nye kundene velkommen til Europpris torsdag morgen.
RØD LØPER: Det tok ikke lang tid før kundene strømmet på..
DEN FØRSTE KUNDEN: Anders Bueide trodde butikken åpnet i går men synes det er spennende å være den første.
HEIER PÅ NÆRINGEN: Jon Heltne fra Volda Næringsforum gratulerte Øverlid med ny butikk.

VOLDA: Utbyggingen av Volda sin nye næringspark på Øvre Rotset er godt i gang. De to første butikkene åpnet torsdag, Rema 1000 og Europris.

Ved Europris var det rullet ut rød løper.

– Vi håper det kommer en del folk i dag og at alt går knirkefritt. Enn så lenge ser dette veldig lovende ut, sier butikksjef Løvlid, som er spent på hvordan dagen kommer til å gå, sier butiksjef for Europris, Roy Arne Løvlid.

Dimmen har trua

Ordfører i Volda, Sølvi Dimmen, klippet den røde snora ved åpningen av den nye butikken. Hun mener at dette er en viktig merkedag.

– Dette er den første butikken som åpner i næringsparken. Det blir veldig spennende å se hva dette fører med seg. Jeg har stor tro på dette området som ligger veldig sentralt til, og her skal det bli mer.

Plasseringen tror Dimmen at kommer til å bringe med seg folk fra andre kommuner inn til Volda.

– Her vil det komme alle slags folk, både lokale og folk som kommer på gjennomreise og ser de flotte nye butikkene. Dette skal bli en spennende utvikling både på kort og lang sikt.

Les mer om planleggingen av næringsparken her.

Synligere og mer tilgjengelig

Den gamle butikken som lå ved Kiwi Skjellebreida ble åpnet i 2009. Den nye butikken er vesentlig større enn den gamle. Løvlid forteller at de har vært klare til å flytte en god stund.

– De gamle lokalene var vanskelige å komme seg rundt i. Nå får vi får vist fram utvalget på en bedre måte enn før. Tidligere måtte du vite hvor Europris lå for å finne oss. Nå kjører du forbi og ser butikken med en gang du ankommer Volda.

SPENT: Olivia Birkhol tror at det mange som har forventninger til den nye butikken.

Stor omflytningsprossess

Flytteprosessen har vart i to og en halv uke. Medarbeidere fra andre Europris-butikker har kommet fra hele landet, og har bodd på hotell under flyttingen. Olivia Birkhol, medarbeider på Europris Volda, og de andre har jobbet fulle dager fra mandag til lørdag for å ferdigstille nybutikken.

– Selv om sjefen sier at det blir deilig å komme seg vekk derfra, synes jeg det er litt trist å forlate gamlebutikken. Det er mange kunder som har kommet innom og sagt de vil savne at vi er der nede. Men det er ikke alle som har visst om at det er Europris i Volda, og nå er vi mye mer synlige, sier Birkhol.

PLASS TIL RULLESTOLER: Karstein Åmelfot var glad for at det var bedre plass enn i de gamle lokalene.

Plass til rullestolbrukere

Både Løvlid og Birkhol trekker frem fordelen med den gode plassen lokalene har, med tanke på tilgang for rullestolbrukere.

– Vi har jo hatt det trangt ganske lenge, og nå har vi plass til to i bredden, sier Birkhol.

Karstein Åmelfot var tidlig ute i dag. Han håpet på at butikken skulle være litt romsligere enn det de hadde før.

– Den var gamle veldig trang for rullestolbrukere. Dette ser veldig bra ut.

Heier på utviklingen

Også Roar Vikene og Jon Heltne fra Volda næringsforum kom for å ønske nyåpningen velkommen. De er spente på å se hva som kommer til å skje videre.

– Vi gleder oss til å se hva dette kan trekke med seg til Volda. Dette kan sikre nye tilreisende og vekst, vi håper at vi får en vekst totalt sett, sier Vikene.

Rema 1000 åpnet også ny butikk på Øvre Rotset torsdag. I den nye handelsparken skal det også komme Burger King, UnoX, elbil-ladere og kontorlokaler.

Se video av åpningen til Europris på Øvre Rotseth her:

Powered by Labrador CMS