Madelen Eid fra Ulsteinvik deltar i EM-kvalik med Norge J16-landslaget i høst. De to første kampene har gitt gode resultater for Norge. Foto: Frida Wattne Lindland

Knallstart for Madelen Eid - Norge jenter 16 imponerer i Europa

Står med 9-1 i målforskjell etter to kamper. Nå venter Irland i gruppefinale.

Publisert Sist oppdatert

Søndag spilte Norge jenter 16-landslaget sin første kamp i årets EM-kvalifikasjon. Der møtte de Bulgaria, og vant hele 5-0 på SR-bank Arena i Stavanger.

Madelen Eid (16) fra Ulsteinvik spilte en omgang for Norge, som midtback. Allerede til pause ledet Norge 4-0 mot Bulgaria, etter mål av Mina Bell Foland (2), Anna Lervik og Linnea Rene Henriquez Rasmussen.

Ny storseier tirsdag

De norske jentene fulgte opp med nok en storseier mot Ungarn torsdag. Kaptein Signe Gaupset scoret på straffe etter drøye 17 minutter, før Anna Lervik og Mawa Sesay puttet hvert sitt mål før pause.

Adelina Molnár på Ungarn reduserte til 1-3 ti minutter ut i andreomgang, før kaptein Gaupset satte inn Norges fjerde og siste mål. Madelen Eid spilte hele 1. omgang for det norske landslaget.

Dermed har Norge et perfekt utgangspunkt før siste kamp i gruppespillet sparkes i gang fredag. Da møter Eid og Norge Irland til gruppefinale i Stavanger. Begge lagene står med 6 poeng etter to spilte kamper.

– Nå handler det om å vinne gruppa og få en best mulig seeding videre. Det blir den tøffeste motstanderen til nå i turneringen, men vi skal være skjerpa og klare, sa landslagstrener Elise Brotangen til NFF etter kampen mot Ungarn.

Madelen Eid sa til Nærnett 28. september at hun trener hver dag, enten det er med damelaget, guttene eller med faren, Sindre Eid.

– Jeg har satset på fotball hele livet, sa Eid.