KOMPONIST: Magnar Åm håper komposisjonen kan være en støtte for Ukraina

Volding gir musikalsk håp for Ukraina

Med den norske nasjonalsangen i venstre hånd og den ukrainske i høyre har komponist Magnar Åm komponert et sammenvevd arrangement.

Publisert

Etter noen i koret til Magnar Åm kom med tips om at han skulle arrangere den ukrainske nasjonalsangen, satte Åm raskt igang. Han fant fort sammenhenger mellom den ukrainske og den norske nasjonalsangen.

– De er veldig like. Ved å legge melodiene sammen synes jeg dette viser hvor sammenvevde vi er på jorden, forteller komponisten.

Magnar peker spesielt på viktigheten av at andre kunstere og kreatører bidrar for å vise sin støtte til Ukraina.

– Jeg synes det er helt på sin plass at alle bidrar med sitt. I musikken sitt vesen så ligger det en dialog mellom konflikt og konfliktløsing.

Nå er notene gratis og tilgjengelige på Norges Korforbund sin nettside. Korforbundet melder om at dette kan bli kor-Norges hyllest til det ukrainske folk.

Vanskelig å stå utenfor

Åm er sterkt engasjert i Ukraina-krigen. Han sier det er vanskelig å ikke være i stand til å hjelpe det ukrainske folket i det han sammenligner som en David mot Goliat-situasjon. Likevel understreker han viktigheten av håp.

– Det er vanskelig å stå utenfor å se hvordan David blir overkjørt av Goliat, uten at jeg kan gjøre noe. Kloden er likevel full av folk som tenker positive tanker om det ukrainske folket, og jeg tenker at det må være en støtte.

Komponisten vender til slutt et stikk til en viss russisk politiker.

– Hva man skal gjøre med den vesle, redde, hissige, aggressive krabaten som har styrt hele elendigheten. Det vet jeg ikke, men kanskje det hjelper å tenke at man holder han fast til han skjønner.

Powered by Labrador CMS