BRUK STEMMERETTEN: Monica Mæland var i Volda sentrum onsdag. Hun understreker viktigheten av deltagelse under årets stortingsvalg, og håper at alle benytter seg av sin stemmerett.

Mæland om Høyres dårligste skolevalg i fylket noensinne: – Det er for dårlig

Justisminister Monica Mæland (H) er skuffet over Høyres resultatet under skolevalget i Møre og Romsdal. Hun vil heller fokusere på trenden fra det nasjonale skolevalgresultatet.

Publisert

Monica Mæland var i Volda sentrum onsdag ettermiddag. Partiets valgkamp-buss stoppet utenfor studenthuset Rokken.

Dagen før ble det klart at Høyre har hatt sitt dårligste skolevalg i Møre og Romsdal noensinne.

I fylket fikk partiet 8,4% av stemmene i årets skolevalg.

– Det er for dårlig, sier justisminister Monica Mæland.

Det nasjonale skolevalgresultatet endte med 13,5% av stemmene til Høyre.

– Det er den trenden som vi vil ta med oss til valgdagen på mandag, sier hun.

Ikke siden 1997 har Høyres skolevalgresultat i Møre og Romsdal vært under 9% . Da var partiets skolevalgresultat i fylket på 8,6%. Det viser statistikk fra Norsk senter for forskningsdata.

– Vi håper at tallet vil styrke seg. Det må til for at vi skal fortsette i regjering, og for at Erna Solberg fortsetter som statsminister, sier hun.

Videre oppfordrer Mæland folk til å komme seg ut av sofaen for å stemme.

BLÅTT: Justisminister Monica Mæland (f.v) sammen med Høyres 3. kandidat i fylket, Monica Molvær, og 1. kandidat i fylket, Helge Orten. De er kledd i blått for partiets innspurt av valgkampen.

Ikke som forventet

– Stemte skolevalgresultatet i Møre og Romsdal med dine egne forventninger?

– Nei. Det tror jeg ikke det gjorde for noen. Skolevalgresultatet i år viser at unge er like mangfoldige som voksne. De er forskjellige og opptatt av ulike saker. Unge er opptatt av klima, men også helse og skatt, sier Monica Mæland.

3. kanditat i Møre og Romsdal Høyre, Monica Molvær, tror en av grunnene til partiets lave oppslutning under skolevalget i Møre og Romsdal kan være lokale smitteutbrudd av koronaviruset.

– Det har ført til at flere elever ikke fikk delta under skolevalget. Mange måtte være i karantene. Jeg tror ikke resultatet fra skolevalget kan speile fylket, sier Monica Molvær.

Mæland og Molvær er enige om at det har vært et spesielt år som har gjort valgkampen vanskeligere.

– Elever har ikke fått møtt partiene på grunn av koronasituasjonen. Flere har mistet muligheten til å stille de spørsmålene som de har, fordi debattene har vært digitale, sier Molvær.

Powered by Labrador CMS