Nærnetts nye matspalte:

VARIERT TILBUD: Man kan finne "street food" fra hele verden på Rokkens nye meny. Denne gangen gikk Tommy for gastropizzaen, mens Prebz testet en vegetarisk pulled pork-sandwich.

Rokken Café Street Food er hverken mer eller mindre enn det må være

Søresnadder med Tommy og Prebz er Nærnetts nye matspalte. Her anmelder de forskjellige spisesteder på Søre Sunnmøre. I løpet av de neste ukene skal ett spisested i hver kommune få besøk. Først ut er Café Rokken Streetfood i Volda.

Publisert Sist oppdatert

Hva passer vel bedre en onsdag formiddag i duskregn og tåke enn å teste mattilbudet på Rokken Café Street Food? Enkelte hadde nemlig lovpriset det nye og studentvennlige tilbudet (ja, man får 15 prosent studentrabatt på Rokken Café) i studiebygda.

– På Rokken smaker maten som når du spiser middag med feber, uttalte en annen i forkant av guttenes besøk.

Andres erfaringer måtte viskes bort før Tommy og Prebz troppet opp på Rokken med objektive ganer og sultne mager.

Se nederst i saken for poengsummen til Rokken Café Street Food!

Et lappeteppe av et interiør

Idet de ruslet inn i lokalet var det tolv andre som satt å spiste sine respektive måltider, mens guttene prøvde å få fatt på hva slags konsept den nyoppstartede sjappa på Spinneriet egentlig har valgt å gå for. For det er ingen tvil om at de prøver å skape et lokale med karakter, som skal minne om street food fra alle verdens hjørner.

– Det her blir litt rotete for pupillene mine altså, kommenterte Prebz.

Tommy på den andre siden satte mer pris på kombinasjonen av kinesiske lamper, plastikkplanter, ulike sittesoner, dempet og duset belysning, tilfeldige plakater av gamle konserter på Rokken og tømmer på ett og samme sted.

Etter å ha funnet plass i et hjørne, gikk det ikke lang tid før guttene sto ved disken å skulle bestille. Der ble de møtt av en blid dame, som sjonglerte rollene kokk og servitør. På menyen var det mat fra alle verdens kriker og kroker. Her kunne man nemlig finne både steambuns, buffalowings, chimichanga og pannekaker til de minste. Man får kjapt inntrykket av Rokken Cafè skal være en kul plass å gå til, og det klarer de også til dels.

UTVALG: Det var et variert utvalg av "streetfood" på menyen. Verdt å merke seg er at spisestedet har 15 prosent studentrabatt.

Etter å ha saumfart menyen både en og fire ganger, så hadde kjøtteteren Tommy bestemt seg for gastropizzaen. Vegetaralibiet Prebz kunne gledelig bytte ut pulled pork med et erstatningsprodukt og endte opp med en sandwich.

Pluss i margen for dette, altså! Fem av ni middagsretter var nemlig mulig å tilpasse til vegetar, mens tre var mulig å gjøre vegansk. Det gleder alle med et gressetende hjerte, selv om det med fordel kunne vært noen rene vegetaralternativ.

Kampen mot bestikket

Det tok ikke mer enn tolv minutter før Tommys pizza sto på bordet, og etter ytterligere tre sto det en sandwich med pulled pork i vegetarforkledning på bordet til guttebassene. Begge reagerte umiddelbart på at man fikk maten servert på et pappfat, med pappbestikk.

– Kanskje det er en bærekrafts-greie? funderte anmelderne og tok fatt på oppgaven.

Det tok ikke lang tid før Prebz kritiserte pappbestikket, og etter å ha kavet så mye at sandwichen og tilbehøret så ut som en slagmark, måtte begge krype til korset og be om ordentlig bestikk. Ingen suksessoppskrift å spise med noen stusselige pappbestikk hverken for pizza eller “pulled pork”-sandwich, med andre ord.

SANDWICH À LA SLAGMARK: For Prebz ble utfordringen med bestikket for stor. Han fullførte derfor måltidet med "ekte" kniv og gaffel.

Kremostpesto fra himmelen

Smaken på pizzaen var ifølge Tommy meget bra. Den lille polarbrød-lignende gastropizzaen var dandert fint med friske, grønne ruccolablader og en osteblanding som var god både i utseendet og smaksprofil.

– Denne kremostpestoen er en åpenbaring, utbrøt Tommy omtrent halvveis inn i måltidet.

Likevel var det noe å trekke på både smak og service. At en pizza som er annonsert med spekeskinke skal være dandert med kun fire små biter blir for dumt, mente en skuffet Tommy.

Til tross for mangelen på kjøtt var det en smakfull pizza, som muligens kunne vært litt større. I hvert fall for å mette en sulten totning.

STUSSELIG: Gastropizzaen var tilnærmet vegetar. En skuffet Tommy måtte klare seg med fire-fem små biter av en god spekeskinke.

Kål for Prebz

Prebz angrep sandwichen med et voldsomt jafs, etter beste evne. Pappbestikket ville derimot stritte imot, og det bød på noen gloser av den grove sorten. Når det omsider ble mulig å få seg et tygg, var brødet dessverre litt tørt, og det var lite sammenheng i smakene. For selv om fyllet mellom de to tørre skivene var god på smak, var det en krevende øvelse å spise det som en helhetlig matrett.

Slagmark-uttrykket ble altså en gjenganger gjennom hele måltidet for Prebz. Et underlig “teppe” lå også nederst på papptallerkenen. Det gjorde at det som var av saftighet hadde spredd seg i bunnsjiktet, og det ble derfor en utfordrende seanse å få samlet sammen smulene.

– Dette ble bare kål, konkluderte Prebz etter endt måltid.

Alt i alt ble sandwichen fra streetfood-konseptet en litt tam opplevelse. Selv om fyllet sørget for at smaksløkene ble noenlunde tilfredsstilt, trakk de to tørre skivene og spisemåten ned betraktelig.

Gode vibber, grei mat

Tommy og Prebz forlot Rokken Café Street Food med en viss bismak. Det noe utydelige konspetet (navnet sier vel sitt, er det kafé eller er det streetfood som står i fokus?) gjør også opplevelsen litt kaotisk som besøkende kunde.

Selv om atmosfæren er forholdsvis jovial og hipp, treffer ikke maten helt. Men hva kan man egentlig forvente, når man er usikker på om det skal serveres smakfull mat eller gode varme drikker innen kaffesegmentet?

– Dette var helt på det jevne, konkluderte begge to. For Tommy ble dette en helt grei opplevelse, mens det for Prebz ble en noe skuffende erfaring.

Med litt mer spissing mot et tydelig konsept, og litt mer gjennomførte matretter, så kan Rokken Café Street food løfte seg flere hakk. For vibben de har skapt, finner man ingen annen plass i Volda, og trolig heller ikke noe annet sted på Søre Sunnmøre.

Og en siste ting som skulle vært skiftet ut helst i går, for guds (og alle ateisters) skyld bli kvitt papp-bestikk og -tallerknene!

Nedenfor finner du Søresnadder med Tommy og Prebz' helt egne poengsystem for spisestedene de besøker!

Powered by Labrador CMS