KLASSE: Willy Solvang som står bak Willy's Gourmet har tidligere deltatt i NM i kokkekunst. Det merker man.

Sjelden har vel et navn vært mer passende enn på Willys Gourmet

Nærnetts matspalte med Tommy og Prebz vendte denne uka snuten mot Ulstein for å spise på Willys Gourmet - med stor suksess.

Publisert

Selv hvis man ikke hadde hørt om den nokså snasne sjappa (ingen fare, matkritikerne har selvsagt hørt om Willys), så ligger det store forventninger i navnet. Man er litt skamløs om man velger å klistre ordet «gourmet» på restauranten, og karene var dermed fryktelig spente på om ganene fikk bein å gå på.

I løpet av bilturen var guttebassene litt i tvil om hva de skulle velge på menyen. Det går nemlig gjetord i studentmiljøet i Volda om dette spisestedet. Willys Gourmet er av den innovative typen, og kombinerer sushi, surdeigspizza, dirtyfries, rullebabb og hamburger med den største selvfølgelighet.

Se nederst i saken for poengsummen til Willys Gourmet i Ulsteinvik!

Willy er neppe noen interiørarkitekt

Magene var som vanlig sultne, og det skulle dermed bli godt å få fylt den med litt fôr fra Willys. Idet bilen ble parkert Ulsteinvik sentrum virket det mest som om matanmelderne skulle inn i en hybrid av kontorlokaler og leilighetskompleks. Heldigvis, for Tommy og Prebz’ del, lå Willys Gourmet, sammen med Brygga Sportsbar, i motsatt ende av det hvite betongbygget.

Ved første øyekast så restauranten fryktelig tom ut. Med litt bord spredt rundt i et relativt stort lokale var det ikke vanskelig å finne et egnet bord for anmelderne. Igjen ble hjørneplassen valgt, med store glassvinduer/vegger som nærmeste nabo, noe som skapte et naturlig lys i hele lokalet.

KUNST: Det var noen malerier på veggen begge anmelderne skjønte lite av. Det er mulig Tommy og Prebz ikke er i målgruppen.

– Dette var litt sterilt, men det hjalp med lysinnslippet, konkluderte Tommy, i sin vurdering av det noe stusselig innredde lokalet.

Prebz var enig, og anmelderne kunne dermed skanne qr-koden på bordet, og dykke inn i den innovative menyen. Etter mye om og men, endte Tommy opp med en trøffelburger, og Prebz med en surdeigspizza toppet med mozzarella og steinsopp. Guttebassene følte seg i det sultne hjørnet, og bestille attpåtil en dirtyfries med ost, ulike sauser, sprøstekt løk og vårløk på deling.

Sunnmøres beste burger?

Etter omtrent femten minutter (det har tydeligvis blitt standard prosedyre på Søre Sunnmøre) så kom en hyggelig servitør med burger, pizza og dirtyfries. Før vi hadde fått maten hadde vi sett på bilder av det vi skulle få servert, og forventningene steg enda mer.

– Dette er de skitneste friesene jeg har sett, konstaterte Prebz i det den delikate maten ble satt ned på bordet.

Tommy kunne ikke annet enn å si seg enig, og anmelderne kunne omsider gyve løs på sine velvalgte retter.

EKSLUSIVT: Trøffelmajonesen på Tommys burger ga den en «ekslusiv smak», ifølge totningen.

Allerede etter første tygg på trøffelburgeren, kunne kjøtteteren slå fast at dette var en burger av den saftige sorten. En grovkvernet «patty», som man kaller det på andre siden av Atlanteren, ble akkompagnert av en leken trøffelmajones og perfekt sprøtt bacon. Også brødet var tilnærmet perfekt, ifølge Tommy.

– Man ser at burgeren koser seg i mellom de to «bunsa» her, skrøt totningen.

For mannen som trolig spiser mer burgere enn de aller fleste var dette midt i blinken, fem strake og null strafferunder.

Ikke langt unna fasit

Prebz på sin side, kunne bastant bekrefte at dette var en pizza laget med kjærlighet. En nydelig surdeigsbunn satte virkelig grunnlaget for å lage en pizza med kvalitet av typen høy. Ovenpå var det smakfull steinsopp og et lass av mozzarella som skulle ekspederes rett inn i mathølet.

– Dette er rett og slett fag, oppsummerte Prebz etter første bit av den lekne retten.

KVALITET: Prebz lot seg begeistre av råvarene som var brukt på pizzaen. Spesielt soppen falt i smak.

Pizzaen var også toppet med det som måtte ha vært Søre Sunnmøres største basilikumblader, noe som falt i god jord hos planteeteren. Det eneste som matelskeren Prebz kunne trekke Willys Gourmet på, var bruken av olivenolje. For selv om oljen i seg selv hevet nivået på den Italia-inspirerte pizzaen, så var mengden litt i overkant.

– Brenner i lommeboka

Selv om maten sto til karakteren fem av fem for aller første gang i Søresnadders korte historie var det én ting som trakk ned totalopplevelsen for guttene. At kvalitet koster respekterer selvfølgelig anmelderne, men likevel er det litt i stiveste laget for to studenter.

– Det brenner hull i lommeboka det måltidet her, kommenterte Tommy da maten skulle betales for. Ingen gratis burger på totningen denne gangen, altså.

SOLID: Begge anmelderne var enige om at prisen var litt stiv. Selv om porsjonen av dirty friesene var stor var prisen på nesten 150 kronasjer litt i overkant, mente de.

Også Prebz var enig i at prisen var litt i overkant. Det stoppet likevel ikke guttene i å kjøpe med seg en ekstra pizza hver hjem «for å spre det glade budskap».

Solid leveranse

Alt i alt kunne man trygt si at Willys gjorde mye rett. Både på utseende og smak traff de nærmest blink, og det kunne de nå etablerte matanmelderne sette pris på. Servicen var derimot relativ beskjeden, og de ansatte kunne med fordel ha vært en smule mer imøtekommende.

Det var tydelig at restauranten hadde stor kjærlighet for råvarene, og distribuerte det med høy klasse til de sultefôrede gjestene. For selv om lokalet var av den sterile typen, kommer man ikke unna at maten var i en egen klasse så langt her på Søre Sunnmøre.

Og ja, Willys Gourmet leverte opp til sitt spenstige navn! Takk for maten!

Se under for å finne ut hvordan Willy’s Gourmet klarte seg på Søresnadder med Tommy og Prebz’ helt egne poengsystem!

Powered by Labrador CMS