GLAD: Senterpartiets vararepresentant, Per Ivar Leid, er glad for partiets gode oppslutning ved valget.
GLAD: Senterpartiets vararepresentant, Per Ivar Leid, er glad for partiets gode oppslutning ved valget.

– Jeg stepper inn ved behov

For første gang har Senterpartiet to representanter fra Møre og Romsdal på Stortinget. Dette gleder vararepresentant Per Ivar Lied, som er klar for å steppe inn ved behov.

Publisert Sist oppdatert

Ørsting og vararepresentant til Stortinget, Per Ivar Lied, er fornøyd med resultatene, og han er klar til å steppe inn når det trengs.

Senterpartiet gjorde det veldig bra under mandagens valg. To representanter fra Møre og Romsdal har fått plass på Stortinget.

– Hva er dine tanker om valget?

– Veldig bra med regjeringsskifte! Jeg er glad for at Sp gjorde det så bra nasjonalt. Når du ser på stemmetallene, så er det høy oppslutning. Vi står sterkt i mange kommuner. Det er mange som håper at Sp kan gjøre en forskjell, og med det følger et stor ansvar.

De er flinke folk

Jenny Klinge fra Surnadal har vært Stortingsrepresentant siden 2009, og får fortsette på Stortinget. Med henne følger Geir Inge Lien fra Vestnes som har vært vararepresentant for Møre og Romsdal siden 2013.

– Hva tenker du om Klinge og Liens plasser på Stortinget?

– Det er jeg glad for, og det gir oss en stor fordel. Vi får to stykker vi kan ta kontakt når det gjelder viktige saker fra fylket og kommunene våre, det vil doble kapasiteten.

Lied sier at han kanskje må hoppe inn i ny og ned for Klinge og Lien. Han sier også at de er flinke folk, og så lenge de holder seg friske og aktive så blir nok det ikke så mye.

– Samarbeid med SV?

– Tror det blir bra, vi har store likheter, og begge parter vil ha aktive distrikt. Vi har jo også våre uenigheter, men vi er vant med å forhandle. I politikk er det alltid uenigheter, og vi er villig til å samarbeide med både venstre- og høyresiden. Men sentralisering er utelukket for oss, og vi vil alltid kjempe for våre kjernesaker.

Partiet som gikk mest fram

– Kunne noe gått bedre i går?

– Vi kunne gjort det bedre i noen fylker. Det var steder hvor vi var veldig nærme å få representanter inn på Stortinget. For eksempel i Sogn og Fjordane. Det hadde vært viktig for kystnæringen og fergene, fordi det er viktig å få inn folk som bor ved- og kjenner problemene vi kjemper for. Vi var partiet som gikk mest fram, og det er vi veldig fornøyd med.

Lied sier at med to representanter fra Sp Møre og Romsdal, så vil de jobbe for en aktiv og tydelig distriktspolitikk. Bedre kommuneøkonomi, tjenester for skoler og eldreomsorg, samt utbedring og vedlikehold av lokale veier. Ikke bare store prosjekt på Østlandet.

– Du fulgte valgkampen fra Oslo, hvordan var stemningen der?

– Det var veldig god stemming, og det var gøy at folk fikk følge med på sine kommuner og fylker. Trivelig å være med så mange som har jobbet sammen og ønsker det samme. Jeg fikk møtt Trygve og mange andre viktige folk i partiet. Det var en flott kveld med godt humør.

PÅ BESØK: (f.v.) Per Ivar Lied, Johann Roppen, Trygve Vedum og Sølvi Dimmen utenfor Høgskulen i Voldas nye mediebygg.
PÅ BESØK: (f.v.) Per Ivar Lied, Johann Roppen, Trygve Vedum og Sølvi Dimmen utenfor Høgskulen i Voldas nye mediebygg.

Tilbake til hverdagen

– Hva skal du gjøre i dag?

– Fylkesmøte og så innom partikontoret. Vi har allerede gjort litt, men nå er skiftet klart. Da jobber vi videre med det. Regjeringsforhandlingene kommer til å fortsette utover dagen. Den politiske hverdagen går videre.