GOD STEMNING: Småpraten sitter løst blant de frivillige når storsalen på Rokken gjøres klar for kveldens arrangement.
GOD STEMNING: Småpraten sitter løst blant de frivillige når storsalen på Rokken gjøres klar for kveldens arrangement.

Økning av frivillige gjør at Rokken kan åpne for fullt

Studenthuset Rokken har tatt grep for å få flere frivillige, og kan nå åpne for full drift.

Publisert Sist oppdatert
GLEDER SEG: Bodil Lerøy er ser lyst på fremtiden til Rokken, og gleder seg til studenthuset er tilbake i full drift.
GLEDER SEG: Bodil Lerøy er ser lyst på fremtiden til Rokken, og gleder seg til studenthuset er tilbake i full drift.

VOLDA: Rokken har lenge slitt med frivilligmangel, og har siden 2020 ofte holdt stengt på mandager, tirsdager og torsdager. Fra starten av 2023 har Rokken fått nesten 30 nye frivillige, og kan derfor åpne dørene hver dag fra mandag til lørdag, fra begynnelsen av mars.

– ­Nå kommer vi til å kunne invitere igjen på spillekvelder, pubstemning og andre arrangement, sier VEKA-sjef og tidligere leder for studentsamfunnet Bodil Lerøy.

Et større samlingssted

– Før var det ganske innøvd at hvis man ville være sosial, kunne man bare ta en tur på Rokken, ta seg en pils eller brus, og bli med på et brettspill eller hva enn som skjedde, forteller Bodil om tiden før pandemien og frivilligmangelen.

Bodil tror at Rokken igjen vil bli et større samlingssted for folk, når de åpner for fullt i mars. På spørsmål om hva det vil bety at man kan besøke Rokken hver dag er hun håpefull.

– Jeg tror og håper at Rokken vil få en naturlig plass i folk sitt liv, sier den engasjerte damen.

Bekymret før VEKA

De to siste ukene har det vært fullt program på Rokken under VEKA-festivalen. Bodil sier at hun var litt bekymret for hvordan kabalen med antall vakter og antall frivillige skulle gå opp.

– I begynnelsen var det skummelt, men det gikk seg til. Vi må gi all ære til de frivillige som er her, som kommer og jobber så mye som de gjør. Uten dem hadde ingenting gått rundt.

STORFORNØYD: Thilde Thomasgård snakker varmt om å jobbe som frivillig på Rokken.
STORFORNØYD: Thilde Thomasgård snakker varmt om å jobbe som frivillig på Rokken.

Frivillig og Crew-ansvarlig Thilde Thomasgård, forteller at hun har jobbet nesten hver dag under VEKA, og det er hun ikke alene om.

– Vi er veldig få som lager en festival for veldig mange, så vi som vil jobbe må jobbe veldig mye.

Tatt grep

Styret på Rokken forstod før VEKA at de måtte ta grep for å trekke til seg flere frivillige. Derfor har de forbedret godene man får når man jobber frivillig, som har vært en vellykket taktikk.

– Har du jobbet to vakter får du én billett, med tre vakter får du to billetter. Så vi har jo fått veldig mange nye frivillige, forteller Thilde om godene under VEKA.

VEKA påvirker

Thilde tror også at VEKA har vært med på å påvirke antall frivillige. Hun forteller at VEKA har gjort dem mer synlige, og viser at det mye som skjer på Rokken. Bodil mener VEKA viser en annen side av Rokken:

– Vanlige studenter, og ikke minst lokale, får et annet bilde når av huset når du ser det på forskjellige måter, enn bare konserter og quiz.

VEKAs siste dager

Både Bodil og Thilde oppfordrer alle til å ta turen innom Rokken for å få med seg de siste dagene av VEKA, som avsluttes med kanonballturnering på søndag. Før den tid skal Ylvis ha utsolgt show i kveld, og i morgen kan man bli med på «rask fest».

– Den stemningen vi har under VEKA akkurat nå, den finner du ingen andre steder, sier Bodil.


Hør mer om hvordan Rokken klarte å gjennomføre VEKA når det var frivilligmangel her: