');
Det er bare fantasien som setter grenser for påskemoroa!
Det er bare fantasien som setter grenser for påskemoroa!

Påsken trenger ikke å bli dyr

Det er snart påske og etterlengtet ferie for mange. Her er tipsene til hvordan du skaper påskestemning uten at det tærer på lommeboka!

Publisert Sist oppdatert

De aller morsomste påskeaktivitetene kan være helt gratis.

Bruk naturen

Naturen er gratis for alle! Gå en tur, tenn et bål og fisk en fisk. Kanskje er tid for årets første natt i telt? Om du mangler utstyr, kan du låne utstyr fra diverse utlånsboder i nærheten av der du bor. En oversikt over utlånsbodene på Søre Sunnmøre finner du her.

Trenger du innspill til hvor turen skal gå, kan du sjekke ut morotur for tips. Husk også fjellvettreglene.

Påskerebus

En god, gammeldags påskerebus er moro for både barn og voksne. Lag gåter, quiz og skattekart. Har du lyst, kan du legge et påskeegg i skattekista!

Påskerenn

Det ser ut som om snøen holder seg, og det betyr perfekte forhold for et vaskeekte påskerenn. Hvem hopper lengst på ski, aker lengst eller har brusflasken som kommer fortest ned snørampen? Kanskje er det på tide å finne ut av hvem i familien som er best til å treffe blink med snøball? Finn frem konkurranseinstinktet!

Benytt deg av biblioteket

Trenger du en ny påskekrim å lese i solveggen? Eller en film å kose deg med etter det lange påskerennet? Husk at du enkelt kan leie bøker og filmer på ditt lokale bibliotek.

En runde Ludo eller Alias slår alltid an! Et nytt spill kan være dyrt, men bibliotekene har ofte diverse spill til utlån. Og når familien har gått lei, er det jo bare å låne et nytt. Det er både gratis og bærekraftig. Her finner du en oversikt over bibliotekene på Søre Sunnmøre.

Her finner du bibliotekene på Søre Sunnmøre

I det kreative hjørnet?

Har du litt maling, noen pensler og steiner eller egg, kan du komme langt! Å male på egg og steiner du finner i naturen går ikke av moten, og er en hyggelig inneaktivitet dersom været er dårlig. Malingsverkstedet kan selvfølgelig også flyttes ut dersom sola skinner!

Billig malingsutstyr kan du finne på Finn.no.

Finn gis bort

Hvis du mangler et akebrett eller skistavene dine har blitt for korte, er godt tips å sjekke Finn.no, for å se om noen i nærheten av deg gir bort noe du trenger.

Har du en rotebod eller mye ekstra ting stående? Kanskje er påsken tiden til å unnagjøre våropprydningen, så du også kan legge ut ting du ikke bruker til salg. Det kan glede andre!

Røde Kors

Røde Kors har innimellom gratisaktiviteter, som turer, du enten kan dra på alene eller med familien. Tilbudet varierer fra sted til sted, så sjekk med din lokale forening. Dette er en liste over lokalforeningene på Sunnmøre.

Det er bare fantasien som setter grenser, du får ikke mer moro enn du lager selv, tenk utenfor boksen osv. God påske fra oss i Nærnett!