KONTROLL: Trener Kenneth Nydahl samler troppene.

Reiser til Tyrkia: — Gutta får leve som fullprofesjonelle fotballspillere

Tirsdag 28 mars drar Hovdebygda på treningsleir for å finpusse formen inn mot sesongstart. Før den tid venter en avgjørende NM-kamp borte mot Herd.

Publisert Sist oppdatert

Søreball

I denne serien skal Nærnett ta for seg et fotballag fra hver av de syv kommunene på Søre Sunnmøre.

Nærnett vil ta en prat med trenere, klubblegender og/eller nysigneringer.

Hva er lagets, trenernes og spillernes målsettinger og forventinger til fotballsesongen 2023? Følg med da vel!

HOVDEBYGDA: — Herd er favoritten, men vi har spilt bra mot dem de siste sesongene, så det blir en tøff kamp, sier trener Kenneth Nydahl

Vinner de den kampen, som spilles fredag 24 mars kl. 18:15, vil de være i første hovedrunde av cupen. Her kan de møte store lag som Hødd, Aalesund og Molde.

— Det vil være en drøm, sier nysignering Audun Lillebø.

Etter kampen er det kun noen dager til Lillebø og resten av laget setter seg på flyet til Tyrkia. Nydahl har reist på flere lignende turer, og er klar over viktigheten det har å si for laget.

— Det gir spillergruppa en god mulighet til å bli godt kjent. Vi skal trene to ganger om dagen, spise faste måltider og kose oss med fotball i varmen, sier treneren

Han forteller at turen gjør at gutta får leve som fullprofesjonelle fotballspillere.

SOM KNIV I VARMT SMØR: Kristoffer Volden glir i gjennom forsvaret. Snart bytter han og resten av laget ut kuldegrader i Norge med varmegrader i Tyrkia.

Det er ikke alle 4 divisjonsklubber som tar seg råd til treningsleir i utlandet. Nydahl legger ikke skjul på at det krever en viss innsats fra spillerne.

— Gutta har hatt dugnad og solgt potetball annenhver torsdag. Dette har gjort at noen av oss får fullfinansiert turen, mens andre har fått betydelige bidrag. Utenom dugnadene har klubben fått hjelp av sponsorer, forklarer treneren.

Audun Lillebø, som er ny for sesongen, har dunket inn mål på bestilling i 6 divisjon. Nå er han klar for nye utfordringer.

MÅLMASKIN: Nysigneringen Audun Lillebø (t.v) kan snart bytte bukse med shorts.

— Det var på tide å ta et nytt steg i karrieren. For meg ble Hovdebygda et naturlig valg. Her har jeg blitt tatt godt imot av resten av gjengen, sier angrepspilleren.

Fakta

- Hovdebygda IL - Fotball 1915 - 2023

- 4 divisjon

- Røde drakter

- To 11er baner

Til tross for at han har blitt tatt godt imot av laget, legger han ikke skjul på at Tyrkia turen blir viktig. Dette gir mulighet til å bli ekstra godt kjent med laget. Noe han mener kan være avgjørende i vanskelige kamper i sesongen.

Lillebø hadde en avgjørende assist i debuten sin mot Bergsøy. Den kampen vant Hovdebygda til slutt på straffekonkurranse, etter at det stod 1-1 etter 120 spilte minutter. Spilleren er klar på sine mål kommende sesong.

— Personlig ønsker jeg minst 10 målpoeng, sier en bestemt Lillebø.

Klubbkaptein Skjalg Digernes ønsker at laget tar flere steg denne sesongen. Han vil at laget skal kjempe om medalje og aller helst sikre et opprykk til 3 divisjon. Om de skal klare det, må formen være god hele sesongen.

— Jeg begynner å bli gammel, så det er ikke like lett nå som da jeg var yngre. Akkurat nå er ikke formen klar for sesongstart, men etter NM-kampen og Tyrkia turen vil formen komme sakte, men sikkert, sier kapteinen med et lurt smil

KAPTEIN: Skjalg Digernes (med gul lue) skal lede resten av laget kommende sesong.

En som ikke skal med til Tyrkia er junioren Sigve Viddal. 15 åringen har imponert stort under treningene og kampene så langt.

— Det er utrolig kjekt å få spille med a-laget. Jeg føler at jeg har fått vist meg fra en god side når jeg har fått spille.

Om hva drømmene hans er, svarer Viddal bestemt.

— Jeg vil bli så god som mulig, men først vil jeg spille fast for Hovdebygda!

TALENT: 15 åringen Sigve Viddal (i sort bekledning) imponerer i sesongoppkjøringen.
Powered by Labrador CMS