MÅ VÆRE MODIGE: Reidar Møistad mener Volda må tørre å trene hardt i sesonginnspurten.

Sikret kvalik: – Vi har tid til å forberede oss

Etter lørdagens seier mot Junkeren på hjemmebane (26-19) er Volda Handball sikret opprykkskvalik. Motivasjonen til trener Reidar Møistad er stor før de siste kampene.

Publisert

VOLDA: I løpet av de siste månedene har stort sett alt gått på skinner for Volda-toget. Med seier på 10 av de siste 11 kampene er det god stemning før sesonginnspurten for alvor starter. Konduktøren for det hele, Reidar Møistad, er fornøyd med tingenes tilstand:

Opprykkskvalifisering Rema 1000-ligaen:

- Spilles mellom et 1. divisjonslag og et Rema 1000-lag. Avhengig av plassering i ligaen.

- Kvalifiseringen avgjøres over tre kamper (best av tre kamper). 

- Rema 1000-laget får en fordel i form av to hjemmekamper. 

- For Volda vil kampene se slik ut: 

1. kamp: Borte

2. kamp: Hjemme

3. kamp: Borte

– Vi er jo egentlig på en veldig god plass nå. Vi er fornøyde med å ha sikret kvalik nå. Dette gir oss muligheten til å forberede oss over en lengre periode. Vi sikter selvfølgelig på den 2. plassen. Vi må bare tørre å trene hardt.

– I beste fall 50/50

Med fem kamper igjen i ligaen, er Volda-treneren fullstendig klar over at alt kan skje. Opprykkskvalik venter til våren, men per nå forholder han seg rolig til situasjonen. 

Sjansene for opprykk ser han likevel på som mer enn mulig: 

– I beste fall tror jeg det er 50/50. Det er nok den beste oddsen vi kan gi oss selv. Det skal være forskjell på 2. plass i 1. divisjon og 12. eller 13. i Rema 1000-ligaen.

ER MULIG: Reidar Møistad har tro på at laget sitt kan prestere godt nok til å rykke opp til Rema 1000-ligaen.

Til våren vil Volda enten holde seg i 1. divisjon eller rykke opp til den øverste ligaen i Norge: Rema 1000-ligaen. Om dette skjer, vil bli bestemt i opprykkskvaliken. Reidar Møistad er selv forberedt på begge scenarioene.

– Hva skjer hvis dere rykker opp?

– Vi har jo selvfølgelig det som har med selve håndball-arrangementet å gjøre. Det har klubben erfaring med fra i fjor, så det går nok helt fint. Det blir heller ikke noe dyrere med reise.

Må forsterke laget

Når det gjelder selve laget, er Møistad derimot klar på at noe må forbedres betraktelig om et opprykk skulle bli realitet:

– Vi må forsterke laget. Vi er helt avhengig av større bredde i troppen. Vi må også være dyktigere til å rekruttere enn de som har et større budsjett enn oss.

– I år har vi vært veldig sårbare når det gjelder bredde. Det er ikke mange kamper vi har hatt flere enn 13 spillere tilgjengelig, avslutter treneren.

Møistad forklarer at toppnivået til Volda Handball helt klart holder til å være et etablert nedre halvdel-lag i Rema 1000-ligaen. Sluttspill-nivå, er de likevel langt unna:

– Vi er ikke i nærheten av det enda.

Men Møistad påpeker samtidig at det å etablere seg som et sluttspill-lag, er et stort mål for han som trener i Volda Handball.

– For meg personlig er det kanskje det store målet for min del i denne klubben. Da jeg kom hit var det de ambisjonene jeg hadde. Det har ikke forandret seg. 

HJEMMEBANE: Volda handball spiller hjemmekampene sine på Volda Campus Sparebank 1 Arena.

Ikke avhengig av å rykke opp 

– Hva skjer hvis dere ikke rykker opp?

– Da er selvfølgelig ambisjonen å rykke opp neste år igjen. Det er helt klart. Økonomisk får det ingen konsekvenser. Vi er ikke avhengig av å rykke opp. Vi må likevel forsterke troppen for å kjempe i toppen i større grad.  

Møistad forklarer at han ser på norsk 1. divisjon som verdens beste 1. divisjon. Han mener at nivået ikke er å finne i noen andre ligaer. Av den grunn, ser treneren på det som tøft å ta steg:

– Det er et utrolig bra nivå i Norge. Derfor må vi forsterke for å kunne forbedre oss. Vi har mange spillere jeg tror holder Elite-nivå, men vi trenger enda flere av dem.

– Før neste sesong starter mister vi Rikke Jensen. Hun reiser hjem til Danmark etter sesongslutt. I tillegg er det tvil rundt to-tre andre. Derfor må vi uansett forsterke, konstaterer Møistad.

Han forklarer at de trenger en fin mix av ungt blod, pågangsmot og rutine. Ifølge Møistad, er det oppskriften på at laget skal heve nivået.

Powered by Labrador CMS