Axel Marius Eikremsvik Tolaas (10) brølte av glede da han klarte den utfordrende seksjonen i løypa.
Axel Marius Eikremsvik Tolaas (10) brølte av glede da han klarte den utfordrende seksjonen i løypa.

Kretsmesterskap på Søre Sunnmøre:
– Et rush gjennom kroppen

Volda og Ørsta Trialklubb sørget for en lørdag med motor og balansekunst.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag var det en herlig duftblanding av eksos og grillpølser i Hjartåbygda. Volda og Ørsta Trialklubb arrangerte fjerde av femte stevne i midt-norsk mesterskap i trial. Det er en motorsykkelidrett hvor man skal kjøre i utfordrende terreng uten å sette føttene i bakken. Den som sammenlagt færrest ganger må ta beina fatt, blir midt-norsk mester.

– Jeg har klart å «nulle», altså ikke ta beina nedi bakken, på tre av løypene. Men enkelte av løypene er veldig vanskelige, sier Axel Marius Eikremsvik Tolaas (10).

Axel har drevet med trial i to og et halvt år.
Axel har drevet med trial i to og et halvt år.

Han har reist fra Nordre Sunnmøre sammen med de andre medlemmene i Skodje Trialklubb.

– Alt med trial er skikkelig gøy. Det går et rush gjennom kroppen når jeg klarer en seksjon jeg har slitt med å få til. Når jeg prøver og prøver og prøver, og endelig får det til, da er det gøy! sier Axel.

Han er én av 48 deltakere under dagens stevne. De konkurrerer i klasser med ulik vanskelighetsgrad, A, B, C, D og Rekrutt, hvor A er vanskeligst.

Det krever god balanse å delta i trial.
Det krever god balanse å delta i trial.

– Det er opp til deg selv

– Trial er en liten sport i Norge, og logistikken kan være litt utfordrende. Men jeg synes dagens gjennomføring har vært bra. Det har kommet noen tilbakemeldinger på vanskelighetsgrad på løypene, men totalt tror jeg alle er godt fornøyd, sier Kristoffer Jørgensen i Volda og Ørsta Trialklubb.

Kristoffer Jørgensen i Volda og Ørsta Trialklubb.
Kristoffer Jørgensen i Volda og Ørsta Trialklubb.

Han synes det er bra at unge har mulighet til å gjøre andre aktiviteter enn klassiske fotball og håndball.

– Alle trives ikke med lagidrett. I trial er det opp til deg selv, og du har full kontroll over hvor god du ønsker å bli. I tillegg velger man selv hvilken klasse man vil konkurrere i, forteller Jørgensen.

– Viktig for rekrutteringen

Lederen i Skodje Trialklubb, Møre og Romsdals største klubb, skryter av jobben som er lagt ned for dagens stevne.

– De har gjort en fantastisk jobb. Volda og Ørsta er en liten klubb og det har vært noen sesonger hvor de ikke har arrangert, men nå er de tilbake. Det er kjempebra fordi det sikrer rekruttering, noe trialmiljøet trenger, sier Sven Ivar Skodjevåg.

9. plass

Axel konkurrerte i klasse D og avsluttet stevnet med en 9. plass.

– Jeg er fornøyd med egen innsats. Løypene var vanskelige så jeg hadde ikke større forventninger, for å si det slik. Om to uker skal jeg på Åfarnes hvor det siste stevnet skal være, forteller Axel.

Det var mange som deltok på lørdagens stevne.
Det var mange som deltok på lørdagens stevne.

– Jeg vinner uansett

I gruppe A var det Tobias Solnør, også fra Skodje Trialklubb, som gikk av med «etappeseieren».

Tobias Solnør vant klasse A under lørdagens stevne.
Tobias Solnør vant klasse A under lørdagens stevne.

– Det er jeg og en annen i klubben som kniver om toppen. Jeg var ikke helt sikker på seier, så det føltes veldig godt da jeg slo ham med tre poeng, forteller Solnør.

Dette var hans tredje stevne-seier av fire mulige. Seier blir det uansett ikke på femte og siste stevne, fordi han da skal delta i NM.

– Ryker kretsmesterskapet nå?

– Som jeg ser det vinner jeg sammenlagt uansett. Det er en teoretisk mulighet for å bli forbigått, men det skal mye til. Det skal ikke skje, sier han lattermildt.