PÅ INSPEKSJON: Utbygger Arne Johan Rebbestad og eiendomsmegler Maria Abeltun inspiserer byggeplassen, som skal bli Voldaportalen

Utbygger om de høye prisene: – Alt er betong

Voldaportalen begynner å ta form. Utbygger Arne Johan Rebbestad håper å ha bygget tett til påske og at Kiwi flytter inn til høsten. Leilighetene i første byggetrinn blir innflyttingsklareklare til høsten 2023.

Publisert

VOLDA: I første etasje vil det være 3000 kvm med næringseiendom. En stor del av dette arealet vil Kiwi flytte inn i til høsten. Rebbestad røper at de også har en kontrakt på en aktør i "aktivitetsbransjen" for det resterende arealet. De ønsker også å bygge ytterligere og få inn et spisested.

Hvis man har savnet elbil-ladere i Volda har man gode tider i vente. Ved Voldaportalen vil det komme seks ladere, og ifølge Jan Magne Vik vil det dessuten komme 26 ladere i handelsparken ved Rotsethorntunnelen.

Ny type leiligheter

Slik ser det ut på byggeplassen nå. Utbyggerne håper å få taket tett til påske.

De 30 leilighetene som kommer i første byggetrinn prises fra rundt 2,5 til 9 millioner kroner. De blir klare for innflytting høsten 2023. Ifølge eiendomsmegler Maria Abeltun, går salget bra.

– Vi har solgt ni leiligheter og har reservasjoner på fire, sier hun.

– De fleste kjøperne våre er 50 år eller eldre. Det er gjerne folk som går fra enebolig til leilighet. Det er en gruppe som har blitt yngre enn den var før. Vi har også flere interesserte som skal flytte hjem igjen til Volda.

De dyreste leilighetene i Voldaportalen er også de dyreste boligene i Volda på Finn.no for øyeblikket. Kvadratmeterprisen deres ligger på opptil 70 042 kroner. Den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen i Volda ligger på 32 574 kroner, ifølge smartepenger.no. Rebbestad mener likevel at prisene er rimelige.

Slik skal bygget, i følge illustrasjonene, se ut. Dette bildet viser både byggetrinn 1 og 2.

– Vi bygger med en høy standard. Det er betongvegger, betonggulv og betongtak. Alt er betong. Det gir god lydtetthet og brannsikkerhet. Driftskostnadene for å bo her er svært gunstige i forhold til å bo i et hus. Her får du alt du trenger på en plass. Fiks, ferdig og klart til å flytte inn, påstår Rebbestad.

På høy tid

Rebbestad har hatt lyst til å bygge en ny Kiwi-butikk lenge.

– Vi har tenkt på det siden vi begynte å drive butikken i 2009.

– Det har vært et bygge- og deleforbud på grunn av tunellen. Når reguleringsplanen for området var godkjent, brukte vi halvannet år på å planlegge. Det har gått så fort som mulig, sier han.

Byggetrinn to kan komme i gang, så snart situasjonen rundt Voldatunnelen blir avklart.

Powered by Labrador CMS