FORNØYD: Giske, Kristiansund, Volda og Ålesund er blant kommunene som deltar i oppstarten av den nasjonale ordningen fra høsten 2022
FORNØYD: Giske, Kristiansund, Volda og Ålesund er blant kommunene som deltar i oppstarten av den nasjonale ordningen fra høsten 2022

Fritidspenger til Volda

Regjeringen foreslår å bevilge 225 millioner kroner til fritidskortordning. Volda er en av fire kommuner i Møre og Romsdal som blir med fra oppstarten.

Publisert Sist oppdatert

– Dette synes jeg er et godt tiltak. Fritidskortet er en ordning det er lagt ned mye ressurser i. Dette tror vi er nyttig på bakgrunn av at vi har en økning av det som blir definert som "fattige familier" i Volda, sier ordfører i Volda, Sølvi Dimmen.

Fritidskortordningen er et prøveprosjekt den avtroppede regjeringen satte i gang i 2019. Tanken bak prosjektet er at alle barn og unge, mellom 6-18 år, skal få mulighet til å delta på fritidsaktiviteter uavhengig av hvor mye foreldrene tjener.

Volda er en av tjuefire kommuner som har deltatt i prøveprosjektet.

Tusen kroner per barn

I følge Volda kommune sine hjemmesider vil fritidskortet utgjøre 1000 kroner per barn per halvår. Via en digital plattform vil 1554 barn og unge i alderen 6-18 år kunne bruke kortet til å betale for fritidsaktiviteter.

– Det er med på å sikre at alle barn får være med på fritidsaktiviteter, og blir inkludert i et miljø, uavhengig av mor og far sin lommebok, sier ordføreren.