Advokaten Reidar Andresen var forsvareren til kvinnen som nå er dømt til fengsel.
Advokaten Reidar Andresen var forsvareren til kvinnen som nå er dømt til fengsel.

Kvinne dømmes til fengsel

I dag, torsdag, kom dommen mot kvinnen i 20-årene som var tiltalt for uaktsomt drap og uaktsom kjøring.

Publisert Sist oppdatert

ÅLESUND: Kvinnen dømmes til ett år og åtte måneder i fengsel. Dommerne har bestemt at den 25 år gamle kvinnen mister førerretten for alltid. Kvinnen dømmes også til betaling av erstatningskrav på 170.000 kroner til hver av de etterlatte.

Sunnmørsposten dekket den mye omtalte rettsaken kontinuerlig forrige uke og dommen i dag.

Den fatale bilulykken endte med at tre kvinner i 40-50-års alderen omkom. Ulykken hendte 3. juni 2022. To av kvinnene døde samme natt, mens den tredje døde etter syv uker på sykehuset grunnet skadene som påfulgte.

Tirsdag 7. mars og onsdag 8. mars ble rettssakene behandlet i Møre og Romsdal tingrett. Da ba aktor Magne Kvalvik om ett år og ti måneder fengsel for kvinnen, og at hun mister førerretten for alltid.

Forsvarer Reidar Andresen ønsket at dommen skulle bli mellom ett år og tre måneder og ett år og seks måneder i fengsel, hvorav seks måneder skulle bli betinget fengsel. Andresen mente også at fire års tap av førerrett ville være en mer korrekt straff.

Aktor og politiadvokat Magne Kvalvik i Møre og Romsdal tingrett forrige uke.
Aktor og politiadvokat Magne Kvalvik i Møre og Romsdal tingrett forrige uke.

Tiltalte møtte ikke opp på grunn av sykdom da dommen ble lest av Øyvind Panzer Iversen. Han var samstemt i dommen med med sine to lekdommere.

– Retten er ikke i tvil om at kvinnen har gitt fullt gasspådrag like før kollisjonen, leste Iversen fra dommen.

Dommeren meddeler at retten har lagt vekt på tiltaltes forklaring og videoen av ulykken. Han viste også til informasjonen som kom fram i ulykkesrapporten om at bilen til kvinnen hadde gasspedalen i bånn kun få sekunder før kollisjonen inntraff.

Retten mener kvinnen var grovt uaktsom denne sene sommerkvelden.

– Hun var ikke vandt til bilen, til tross for dette ga hun fullt gasspådrag og kjørte i minst 30 km/t over fartsgrensen. Kjøreatferden til kvinnen kan på ingen måte betegnes som et øyeblikks uoppmerksomhet. Tiltalte burde ha innsett at det hun foretok seg inn i tunnelen kunne føre til en dødsulykke, leste Iversen.

Det skriver Sunnmørsposten.

Les også: Tiltalt kvinne erkjenner straffeskyld

Les også: Forsvarer og aktor uenige om tiltaltes straff

Powered by Labrador CMS